Šokantno ispadanje Liverpoola već u osmini finala Lige prvaka još jednom pokazalo da Englezi ne znaju sportski prihvatiti poraz…

Foto: fah

Nakon šokantnog ispadanja Liverpoola, inače aktualnog europskog prvaka, već u osmini finala Lige prvaka od Atletica iz Madrida brojne reakcije su pokazale da Englezi zapravo ne znaju sportski prihvatiti poraz.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, njemačkom stručnjaku na klupi Liverpoola, Jurgenu Kloppu, nije jasno zašto je Diego Simeone, trener Atletica, na Anfieldu igrao obrambeno nastrojen nogomet. Svakom je treneru to jasno, osim valjda Kloppu. Liverpool je bio veliki favorit uoči sraza u dvije utakmice protiv Atletica, kao prvak Europe, i bez obzira na poraz te ispadanje, Liverpool ima kvalitetniju momčad od Atletica, i to ne malo kvalitetniju, u takvom odnosu snaga što je Simeoneu preostalo osim taktike kojom je pokušao, i uspio, iznenaditi velikog favorita iz kontranapada? Atletico je bio podređen sinoć na Anfieldu, no, imali su Španjolci nekoliko prilika iz brzih kontri te su čak i ranije, bez obzira što je europski prvak dominirao, mogli postići pogodak kojim bi prvaka Europe bacili na koljena i prije produžetaka.  Drugim riječima, tko gubi ima se pravo ljutiti, Englezi kad gube gotovo uvijek poraz pokušavaju opravdati napadom na pobjednika kad je već sve gotovo.

Podsjetimo, hrvatski reprezentativac, junak prve utakmice igrane u Madridu, Šime Vrsaljko, ušao je u igru uoči prvog produžetka, i odigrao vrlo dobrih pola sata.

Spomenimo još jednom, Atletico Madrid je izbacio europskog prvaka u osmini finala Lige prvaka jakom defenzivom i ukupnom 4:2 pobjedom u 210 minuta igre. Mnogima se to nije svidjelo, Kloppa smo već spomenuli, spomenimo i reakciju legende engleskog nogometa, Michaela Owena. Naime, bivši nogometaš Reala, Liverpoola i Manchester Uniteda se javio na Twitteru nakon šokantnog ispadanja Liverpoola od Atletica:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Molim vas da me poštedite tih stvari oko Simeoneove nevjerojatne taktike. Pa tu nema ništa genijalno, u tom raspoređivanju jedanaest igrača iza lopte. Liverpool ih je razbio, ali nisu prošli”, poručio je Owen, inače osvajač Zlatne lopte 2001. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.