Solskjaer želi zadržati Pogbu i Rashforda: Oni su vitalni za našu budućnost

Foto: fah

Trener Manchester Uniteda Ole Gunnar Solskjaer odlučan je u namjeri da zadrži na Old Traffordu Paula Pogbu i Marcusa Rashforda, za koje tvrdi da su od vitalne važnosti u planu izgradnje momčadi koja će biti “dostojna klupske povijesti”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pogba je tijekom nedavnog angažmana u francuskoj reprezentaciji izjavio kako bi mu se ostvarili snovi da zaigra pod vodstvom Zindedinea Zidanea u Real Madridu, dok britanski mediji špekuliraju o mogućem odlasku Rashforda u Barcelonu.

“Oni su vitalni za našu budućnost”, izjavio je Solskjaer u razgovoru s novinarima uoči utakmice 31. kola engleskog prvenstva u kojoj Manchester United dočekuje Watford.

Otkako je Norvežanin došao na klupu Manchestera u prosincu zamijenivši Josea Mourinha, Pogba je dobio više taktičke slobode u igri, što je rezultiralo s njegovih osam pogodaka i šest asistencija. Rashford je, pak, postao prva napadačka opcija, što je opravdao s osam pogodaka u 18 nastupa u svim natjecanjima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Ambicija je našeg kluba da težimo ka ostvarenjima kakva smo imali u prošlosti. To se od nas očekuje. Naravno, nadamo se da ćemo izgraditi dovoljno snažnu momčad dostojnu povijesti ovog kluba”, odgovorio je Norvežanin na pitanje mogu li Pogba i Rashford ostvariti svoje osobne ambicije igrajući za United.

Na kraju sezone u kojoj će prvi cilj biti osigurati nastup u Ligi prvaka sljedeće sezone, klub mogu napustiti kapetan Antonio Valencia i Matteo Darmian, a na popisu Unitedovih mogućih pojačanja nalaze se mladići poput Jadona Sancha iz Borussije Dortmund i Calluma Hudson-Odoija iz Chelseaja te središnji branič Napolija Kalidou Koulibaly.

Očekuje se kako će klupsko vodstvo novopostavljenom stalnom menadžeru u sljedećem prijelaznom roku na raspolaganje staviti prilično izdašan budžet za pojačanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Oni koji me poznaju znaju da ću taj novac pametno potrošiti”, rekao je Solskjaer te dodao:

“Imamo plan, klub prati neke igrače već dugo, duže nego što sam ja ovdje, a imamo i one koje trebamo zadržati. Nećemo trošiti samo zato da potrošimo novac.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.