Southgate otkrio što je bio ključ za pobjedu protiv Hrvatske

London, 13.06.2021 - Utakmica 1. kola D skupine Europskog nogometnog prvenstva, Engleska - Hrvatska na Wembley stadionu u Londonu. Na slici engleski izbornik Gareth Southgate. foto HINA/ Daniel KASAP/ ds

Izbornik Engleske Gareth Southgate dao je nakon utakmice izjavu za BBC One u kojoj je nahvalio Raheema Sterlinga i Kalvina Phillipsa u utakmici protiv Hrvatske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Drago mi je da smo navijačima i cijeloj naciji dali ovakvo ugodno poslijepodne. Igrači su se sjajno nosili s ovako velikom utakmicom. Odmah od početka, nevjerojatan tempo. Odmah smo preuzeli kontrolu”, rekao je.

“Bilo je trenutaka u kojima nam je tempo padao zbog teških uvjeta za igru, ali većinu utakmice imali smo kontrolu i nismo Hrvatskoj dali puno prilika. Kalvin Phillips je igrač koji je jako podcijenjen. Sjajno je krenuo u svoju reprezentativnu karijeru. Bio je odličan tijekom cijele utakmice, ali i svi su bili, jako sam sretan i zbog Sterlinga. Stalno je bio opasan, pokazao je da mu opravdano vjerujemo”, dodao je.

“Trebat će nam tijekom ovog turnira svi napadački raspoloženi igrači. Možemo raditi promjene i moramo ih raditi. Sada je ključ bio pritisnuti hrvatske veznjake i uspjeli smo. To ih je ograničilo, a naši braniči su lako uzimali duele i osvajali duge lopte. Bio je ovo dan kad je svatko na terenu napravio točno ono što se očekivalo”, zaključio je Southgate.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.