Španjolski klubovi najuspješniji u Kupu UEFA i Europskoj ligi, prednjači Sevilla!

Foto: fah

Španjolski klubovi najuspješniji su u Kupu UEFA i Europskoj ligi sa 10 trofeja pri čemu je Sevilla osvojila rekordnih pet naslova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na drugom mjestu su talijanski klubovi s devet naslova, Englezi su slavili sedam puta, Nijemci šest, Nizozemci četiri, a portugalski, ruski i švedski klubovi po dva puta.

Na listi klubova na vrhu se nalazi Sevilla s pet naslova pobjednika. Juventus, Inter, Liverpool i Borussia Moenchengladbach su slavili po četiri puta, Tottenham tri puta, dok su po dva puta bili najbolji Feyenoord, IFK Gotheborg, Real Madrid, Parma, Porto, Atletico Madrid i Anderlecht.

NAJVIŠE NASLOVA PO ZEMLJAMA

Tekst se nastavlja ispod oglasa

10 – Španjolska

9 – Italija

7 – Engleska

Tekst se nastavlja ispod oglasa

6 – Njemačka

4 – Nizozemska

2 – Portugal, Rusija, Švedska

Tekst se nastavlja ispod oglasa

NAJVIŠE NASLOVA PO KLUBOVIMA

5 – Sevilla

4 – Juventus, Inter, Liverpool, Borussia Moenchengladbach

3 – Tottenham

Tekst se nastavlja ispod oglasa

2 – Feyenoord, IFK Gotheborg, Real Madrid, Parma, Porto, Atletico Madrid, Anderlecht

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.