Spektakl na HTV-u počinje od 20.05: Ako ni zbog čega a ono zbog Antona Samovojske specijalnu emisiju vrijedi pogledati…

Foto: snimka zaslona

Večeras se od 21 sat u Lisabonu, nažalost bez nazočnosti publike, igra finale Lige prvaka Bayern – PSG. Očekuje se spektakl, iako je prema većini trenera, medija, analitičara Bayern u laganoj ili većoj prednosti, ovisno o tome tko piše i tko analizira. No, momčad koja ima Neymara, Mbappea… nije bezazlena momčad, čak ni protiv moćnog i goropadnog Bayerna, koji je u četvrtfinalu samljeo Barcelonu i slavio s nevjerojatnih 8:2. Glavni adut Bayerna ove je sezone nezaustavljivi stroj za golove, Robert Lewandowski, a tu je i hrvatski reprezentativac, Ivan Perišić, koji je u dobroj formi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako smo već više puta naglasili PSG-u je to prvo i onda povijesno finale, uložili su ogroman novac kako bi se napokon dovukli do finale i, naravno, ne misle tu stati. S druge strane Bayernu će ovo u Lisabonu biti 11. finale, u pet navrata su osvajali najveći klupski nogometni trofej.

Trener PSG-a, Thomas Tuchel, od četvrtfinala Lige prvaka ne može računati na Keylora Navasa, no i dalje je to momčad prepuna nogometnih zvijezda, a dio medija ih je zbog toga proglasio ”plaćenicima”. Neki smatraju kako je PSG ”instant klub”, umjetno stvorena mašinerija, koja i nije momčad u pravom smislu te riječi. Bayern, s druge strane, nema problema s ozljedama, a očekuje se da će oba trenera na teren izvesti momčadi koje su igrale, i slavile, u polufinalu. Podsjetimo, Bayern je u polufinalu pobijedio Lyon 3:0, dok je PSG istim rezultatom pobijedio Leipzig.

Susret gledatelji u našoj domovini mogu pratiti na 2.programu HTV-a od 21 sat, dok u 20:05 počinje emisija s gostima. Ako ništa drugo specijalnu emisiju HTV-a, prije i poslije utakmice, vrijedi gledati zbog doajena hrvatskog sportskog novinarstva, Antona Samovojske, koji je zapravo nogometna enciklopedija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”Svi smo željeli veliki finale ove godine, u jednom trenutku učinilo se da nećemo to dobiti, no ipak jesmo, PSG i Bayern su bili pravi kad je trebalo biti”, rekao je nakon polufinala Lige prvaka Anton Samovojska te je dodao:

”Po meni je bitno kako će Bayern iskontrolirati Neymara, ako u tome uspiju riješit će velike probleme…”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.