Spektakl na Poljudu pred 30 000 gledatelja: Hajduk i Dinamo nakon dugo vremena za naslov prvaka…

Foto: fah

Hajduk i Dinamo večeras od 17 sati igraju jedan od najvažnijih derbija posljednjih godina. Na Pojudu se očekuje oko 30 000 gledatelja, tim prije što bi u slučaju Hajdukove pobjede prvenstvo naše zemlje postalo nevjerojatno zanimljivo. Hajduk bi došao na zaostatak od dva boda iza Dinama, a ni Rijeka nije tako daleko na 3. mjestu. Završnica hrvatskog prvenstva pretvorila bi se u jedan pravi sportski triler i navijači bi napokon došli na svoje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Derbi protiv Dinama najavio je za Slobodnu Dalmaciju i kapetan Hajduka Zoran Nižić, koji igra u sjajnoj formi, uostalom kao i većina Hajdukovaca. Naime, ovog proljeća splitski klub osvojio je više bodova i od Dinama, koji drži vrh samo zbog bogate jesenske zalihe.

Nižić smatra da igrači Hajduka moraju biti hladne glave kako bi derbi riješili u svoju korist.

“Nećemo srljati, imamo svoj plan kojeg se trebamo držati. Pritisak je uvijek tu, ali to daje posebnu draž. Bit će pun stadion, više od toga nemamo što tražiti. Svi smo spremni i jedva čekamo da utakmica počne!”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za mnoge, što su pokazale i neke ankete među navijačima, najbolji igrač Hajduka ovog proljeća je mađarski ofenzivac Adam Gyurcso koji igra odlično te je postao miljenik Torcide. I mađarski nogometaš očekuje pobjedu Hajduka, a i sam potvrđuje svoju odličnu formu.

“Igram najbolji nogomet u karijeri i samo da to potraje. Trebala mi je promjena ove zime, nisam više mogao ostati u Poljskoj, nije išlo dobro. Izabrao sam Hajduk i ostvario pun pogodak…”

Gyurcso će po prvi puta zaigrati pred punim Poljudom, u atmosferi koja će biti dostojna najvećeg derbija hrvatskog nogometa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Vidim da će biti 30.000 gledatelja i jedva čekam zaigrati pred toliko publike, naših navijača. To je atmosfera koja nas gura naprijed i potiče na velike stvari…”

Mađarski nogometaš osvrnuo se i na činjenicu da se radi o utakmici koja bi mogla odlučivati o naslovu prvaka. Naime, kako smo spomenuli, Dinamo u Split dolazi sa pet bodova prednosti ispred Hajduka, u slučaju poraza Splićani bi se približili na dva boda, a ni Rijeka nije daleko, Ona u ovom trenutku ima šest bodova manje od Dinama i jedan od Hajduka.

“Neka mi danas dobijemo Dinamo i približimo se na dva boda i onda je sve otvoreno, sve je moguće. Baš sve. Puno gostovanja u završnici sezone? Pa nama odgovaraju gostovanja! Lakše bodove osvajamo vani, nego kod kuće. U Poljudu nam se protivnik zatvori, pa se dosta mučimo, a u gostima lakše rješavamo problem. Najbitnije je da zabijemo brzo gol, onda se utakmica otvori i bude nam lakše”, zaključio je Gyurcso.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.