Split će u lipnju biti domaćin Europskog prvenstva u klasi Laser

Na Europskom jedriličarskom prvenstvu u klasi Laser, koje će se pod pokroviteljstvom predsjednika Republike Ive Josipovića održati od 7. do 14. lipnja u Splitu, nastupit će više od od 300 natjecatelja iz tridesetak zemalja, najavljeno je na današnjoj konferenciji za novinare u Jedriličarskom klubu Split koji je organizator ovog natjecanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“U organizaciji, te za suđenje i sigurnosti Europskog jedriličarskog prvenstva bit će angažirano 20 gumenjaka i 15 velikih brodova”, rekao je predsjednik Jedriličarskog kluba Split Vedran Ujević.

Po njegovim riječima sve je spremno i za prihvat više od 300 jedrilica koje će natjecatelji dopremiti u Split za ovo natjecanje, te za prihvat 60-ak gumenjaka koje će dopremiti treneri. Kako će se natjecanja odvijati na dva regatna polja na moru će biti angažirano 80 ljudi, a na kopnu 40-ak.

“Siguran sam da će u tjednu Europskog prvenstva u Splitu biti pravi štimung”, naglasio je Ujević, dok je savjetnik za sport splitsko-dalmatinskog župana Alojzije Šupraha istaknuo kako će županija u okviru svojih mogućnosti sponzorirati natjecanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Europsko jedriličarsko prvenstvo je veliki događaj za cjelokupni splitski sport”, rekao je Šupraha.

Pročelnik za sport Grada Splita Hrvoje Akrap obećao je da će Grad financijski i logistički pomoći ovo natjecanje.

“Jedrenje je tradicionalni splitski sport u kojem posljednjih godina ostvarujemo vrhunske rezultate”, istaknuo je Akrap.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Trostruki europski prvak u klasi Laser Standard Tonči Stipanović najavio je da dati sve od sebe da obrani titulu europskog prvaka osvojenu u rujnu 2013. godine u irskom gradu Dun Laoghaireu.

“Bilo bi najljepše doma obraniti titulu europskog prvaka”, naglasio je Stipanović, dok je svjetska prvakinja u klasi Laser Radial Tina Mihelić, koja je tu titulu osvojila u u listopadu 2013. Godine u kineskom gradu Rizhao, izjavila kako je posebno motivirana za ovo natjecanje.

“Natjecat ćemo se na domaćem terenu, najbolje znamo kako tu treba jedriti i vjerujem da ćemo to i pokazati”, rekla je Mihelić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače na Europskom prvenstvu u Splitu jedriličari će se natjecati u četiri Laserove klase: Laser Standard (olimpijska klasa), Laser Radial žene (olimpijska klasa), Laser Radial muškarci i Laser 4.7 žene-iznad 19 godina starosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.