Sporna ‘Božja ruka’: Linekera neki žestoko kritizirali zbog načina na koji se oprostio od Maradone

Foto: Snimka zaslona

Bivši engleski reprezentativac i jedna od najvećih legendi engleskog nogometa, Gary Lineker, koji je inače poznat i po izjavi da je nogomet igra koju igraju svi, a pobjeđuju Nijemci, dobio je žestoke kritike zbog načina na koji se oprostio od Diega Armanda Maradone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, Lineker je jedan od mnogih igrača koji se oprostio Maradona. Mnogima je zasmetao način na koji je to napravio engleski nogometaš, a najviše je smetalo to što je, kako neki tvrde, ”provocirao pojedinim riječima”. Najviše se zapravo to odnosi na dio kada je napisao “ruke Božje” što su mnogi povezali odmah s utakmicom sa Svjetskog prvenstva 1986. godine kada je rukom zabio gol Engleskoj, a taj gol je dobio nadimak “Božja ruka”. Zapravo, sam je Maradona inicirao takav naziv gola, koji je doista postignut rukom i da je te 1986. bilo VAR tehnologije pogodak bi nedvojbeno bio poništen.

“Vijesti iz Argentine kažu da je Diego Armando Maradona preminuo. Sigurno najbolji igrač moje generacije i jedan od najboljih svih vremena. Nakon blagoslovljenog, ali problematičnog života nadam se da će konačno naći utjehu u Božjim rukama”, napisao je Lineker. Nije ni slutio kakve će komentare izazvati njegova objava, iako ona nije ni po čemu sporna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.