Sportski arbitražni sud smanjio kaznu Real Madridu, od ljeta smije dovoditi pojačanja

Foto: fah

Svjetski nogometni prvak Real Madrid moći će dovoditi pojačanja od lipnja nakon što mu je Sportski arbitražni sud (CAS) za sedam mjeseci smanjio prvotno izrečenu kaznu FIFA-e, priopćio je u utorak klub sa sjevera Madrida.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Krovna nogometna organizacija FIFA bila je kaznila Real Madrid zbog nepravilnosti prilikom dovođenja maloljetnih nogometaša, zabranivši mu dovođenje novih igrača do siječnja 2018. Klub se žalio Sportskom arbitražnom sudu koji je razmotrio slučaj prije šest dana.

“Sud nam je danas priopćio odluku prema kojoj je djelomično ublažio kaznu zabrane registriranja igrača tijekom iduća dva prijelazna roka, smanjivši kaznu za jedno razdobolje”, priopćio je Real Madrid na svojoj internetskoj stranici.

“Žalimo što sud nije imao dovoljno hrabrosti za potpuno otklanjanje nepravedne kazne”, dodao je klub za kojeg nastupaju hrvatski reprezentativci Luka Modrić i Mateo Kovačić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vodeća momčad španjolskog prvenstva od idućeg ljeta smije registrirati i koristiti nove igrače, no do tada može prodati nekoga od postojećih igrača. Za dvanaest dana otvara se prijelazni rok i jedini igrač koji je spreman napustiti klub, a da ne bude posuđen, jest kolumbijski reprezentativac James Rodriguez (25) nezadovoljan malom minutažom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.