Srećom, nije ih poslao u Beograd: Kako je Dino Rađa savjetovao roditelje zlatnih hrvatskih košarkaša?

Foto: Snimka zaslona

Bivši hrvatski košarkaški reprezentativac, Dino, Rađa, koji se, nažalost, ”proslavio” sudjelovanjem na koncertu kontroverznog Neleta Karajlića u Beogradu, kao predsjednik Stručnog savjeta HKS-a podijelio je savjete roditeljima mladih hrvatskih košarkaša, koji su pobjedom protiv Španjolske u finalu Eurobasketa igrača do 16 godina postali europski prvaci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Srećom, Rađa sa sobom nije ponio ”duh” koncerta iz Beograda i ”baštinu” ”legendarnog bivšeg vođe Zabranjenog pušenja”, koji je poznat po veličanju ratnih zločinaca i velikosrpske politike, jedan od njih jei Radovan Karadžić.

Rađa je roditeljima mladih košarkaša poručio puno toga, no, nije im savjetovao da uzmu gitare i odu na neki budući ”umjetnički” performans u režiji bivšeg Sarajlije, koji je 1992. godine ostavio svoj grad na cjedilu kako bi služio zločinačkoj politici Slobodana Miloševića i kako bi se divio Radovanu Karadžiću, po čijem je nalogu Sarajevo godinama bilo pod opsadom, granatirano, raketirano, stanovnici ubijani. Ušao je u srpsku mitologiju, ali i u mitomaniju, Neletov poklič, ”pjesma” – ”Ko ne voli Radovana ne vidio Đurđevdana.”

“Poručio bi roditeljima kako možete biti ponosni na njih, zbog načina ponašanja. Ova ekipa je projekt Saveza, mi smo bili svjesni da moramo krenuti prema mlađima i da od početka moramo unijeti u njima ljubav prema reprezentaciji da ne bi bilo kasnije otkaza. Pokazali su strahovita muda i to mi je isto jedan trenutak koji ne možeš naučiti, s tim se rađaš. Igrali su kao ekipa, zato su i uspjeli, vidjelo se na njima da su prijatelji i da ginu jedan za drugoga,” rekao je Dino Rađa, bivši veliki košarkaš, koji se kao čovjek s vremenom putem negdje pogubio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U prilogu s YouTubea možete čuti i deranje Karajlića o Radovanu i Đurđevdanu…

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.