Srpski nogometaš na traktoru otišao iz Knina: ‘Moj brat Đorđe i ja pišemo knjigu u kojoj ćemo iznijeti sve detalje iz rata’

Foto; snimka zaslona Instagram

Još jedan nogometaš Crvene zvezde rođen je u Kninu, ali reprezentativac je Australije. Riječ je o Milošu Degeneku, rođenom 1994. godine, koji je imao 18 mjeseci kad je obitelj napustila Knin na traktoru i otišla u Aranđelovac u Šumadiji. Sada planira napisati knjigu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Ideja mi je da ljudima makar malo dočaram kroz što smo prošli mi i mnoge obitelji slične našoj. Ja sam bio baš mali, ali znam sve iz priča svojih roditelja i baka. Moj brat Đorđe i ja pišemo knjigu u kojoj ćemo iznijeti sve detalje iz rata. Njihova iskustva bit će objedinjena u toj knjizi”, poručio je u razgovoru za Informer.

Dodao je i da je posjetio Knin.

“Prvi put prije više od deset godina, pa sam opet bio prije neke tri godine. Želio sam vidjeti gdje smo rođeni, gdje smo živjeli. Godio mi je boravak tamo”, ističe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bez spominjanja da je Srbija izvršila agresiju na Hrvatsku kaže: “Bio sam dijete, imao sam 18 mjeseci kad smo izbjegli iz Hrvatske u Srbiju, ali na dijete takve stvari ostavljaju posljedice. Pored toga, bio sam u Srbiji 1999. tijekom NATO-ova bombardiranja. Toga se i te kako sjećam. Sirena za početak opasnosti, odlazaka u podrum… Bude teško kad se moraš stalno seliti i počinjati život iz početka. I dan-danas osjećam posljedice, neke pozitivne, neke negativne. Pozitivne su te što sam spreman bilo gdje otići živjeti i radim svaki pošten posao, ne stidim se”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.