Stanković: Odigrali smo loše drugo poluvrijeme – nije bilo momčadske igre, nego smo individualno završavali akcije

Izbornik hrvatske futsal reprezentacije Mato Stanković rekao je nakon poraza od Francuske kako je Hrvatska odigrala loše drugo poluvrijeme, što je na koncu rezultiralo porazom 4-5 koji nas je koštao plasmana na Europsko prvenstvo u Sloveniji 2018. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Nismo odigrali momčadski, već smo individualno završavali akcije. Teško je sad govoriti kako dalje”, rekao je Stanković nakon utakmice koja je igrana u utorak navečer.

Igrač Dario Marinović izjavio je kako je ovaj poraz kojim je Hrvatska izgubila plasman na EP jedan od najtužnijih trenutaka njegove karijere.

“Ne znam zašto već duže razdoblje padamo kvalitetom. Ne znam je li to pitanje kvalitete igrača ili stručnog stožera. Imamo kvalitetu kakve nismo ni svjesni, a padamo u igri. Bio sam uvjeren da ćemo biti na Euru gdje bi se nadali odličnom rezultatu. Jednostavno smo morali proći ovu Francusku. Razočarali smo, žao mi je”, rekao je Marinović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pomoćnik izbornika Marinko Mavrović istaknuo je da su Francuzi zasluženo pobijedili.

“Dvaput smo vodili, ali nismo znali zadržati loptu u našem posjedu. Ne znam zašto smo u drugi dio ušli nervozno, nismo mogli ‘složiti’ tri pasa. Umjesto da ih raširimo, oni su se vratili u utakmicu. Nakon 2-2 smo morali jurnuti, a oni su to iskoristili. Možda nam je potrebna smjena generacije. Treba prespavati, još smo vrući nakon poraza”, rekao je Mavrović.

Inače, Hrvatska je u Dubrovniku dvaput vodila (1-0, 2-1), ali su Francuzi iskoristili velike pogreške naših u obrani. Šesnaest sekundi prije kraja Hrvatska je izjednačila na 4-4, ali je potom u očajničkom pokušaju da postigne pobjednički gol koji bi ih odveo na EP ostavila previše prostora Francuzima, koji zabijaju za 4-5.
Golove za hrvatsku vrstu postigli su Suton (8), Perić (16), Marinović (34) i Novak (40), dok su za Francuze strijelci bili Kebe (9), Ramirez (26) i N’Gala (33, 34, 40).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska tako nije izborila šesti nastup na europskoj smotri, a do sada smo najveći uspjeh ostvarili 2012. kada smo na EP-u koje je organizirano u našoj zemlji bili četvrti.

Plasman na EP koje će se od 30. siječnja do 10. veljače 2018. održati u Sloveniji, već su izborili Španjolska, Rusija, Portugal, Italija, Ukrajina, Azerbajdžan, Kazahstan te, naravno, domaćin Slovenija.
Inače, U prvom susretu igranom u Orchiesu bilo je 1-1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.