Stephen Belichick ‘sportska institucija’ SAD-a: Najuspješniji američki trener, podrijetlom iz Hrvatske, postat će počasni mještanin Draganića?

Foto: Snimka zaslona

Najveći trener u povijesti američkog nogometa, 66-godišnji William Stephen Belichick, podrijetlom je, kako smo već pisali, iz Hrvatske, točnije Draganića. Naime, njegovi  djed Ivan Biličić i baka Marija Barković emigrirali su 1897. iz Draganića u gradić Monessen u Pennsylvaniji, piše portal 24 sata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mještani Draganića ponosni su na Billa Belichicka te su mu, prema pisanju spomenutog portala, spremni ukazati veliku čast. Podsjetimo, Patriotsi su pobijedili Ramse 13-3 i osvojili Super Bowl. Patriotse je vodio Bill Belichick, koji je postao najstariji trener u povijesti NFL-a koji je osvojio naslov, a sad ih ima osam, šest ih je osvojio kao glavni trener. Dakle, rezultati sve govore o treneru koji u Americi ima status sportske ikone.  I Belichick više je puta naglašavao kako je ponosan na mjesto iz kojeg potječe tako da će u ovom malom hrvatskom mjestu, odakle mu djed potječe, dobiti posebnu titulu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”Billa ćemo predložiti za počasnog mještanina Draganića. Jako je puno doprinio promociji našeg malog mjesta, a i on sam ne skriva da je ponosan na mjesto iz kojeg dolazi”, rekao je za portal 24 sata  Stjepan Bencetić, načelnik općine Draganić.

Načelnik Draganića pokušao je doći do Billa, pokušavali su to ranije, no, uvijek bi negdje ”zapelo.” No, sad se ukazala nova prilika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”Već smo ranije pokušavali uspostaviti neki kontakt no negdje je zapelo. Evo, sad smo upravo dobili novi kontakt i odmah krećemo u realizaciju. Što ćemo mu reći? Pa prije svega ćemo mu čestitati na Super Bowlu, a onda ćemo ga i obavijestiti da će postati počasni mještanin Draganića. Naravno, pozvat ćemo ga da dođe u Hrvatsku da vidi mjesto odakle su njegovi te da zajedno porazgovaramo o mnogim stvarima koje nas vežu”, kazao je Stjepan te je dodao kako Draganić ozbiljno razmišlja uvrstiti na međunarodnu kartu.

‘U Americi je Bill velika faca, pa zašto ne bismo iskoristili njegovu popularnost da malo populariziramo Draganić. Da privučemo američke turiste. Sigurni smo da ima onih koji bi željeli vidjeti kuću u kojoj su Billovi preci rođeni, gdje su živjeli i radili. Krenuli su od ničega, a danas je Bill najveća faca u Americi”, poručio je načelnik uz dodatak kako su svi u Draganiću navijali za Patriotse.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.