Stephen Curry i službeno MVP sezone

Foto: fah

Branič Golden State Warriorsa Stephen Curry proglašen je najkorisnijim (MVP) igračem ligaškog dijela NBA sezone, objavljeno je u ponedjeljak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Curry je sa 286 pogođenih trica u jednoj sezoni postavio novi NBA rekord, a bio je najbolji strijelac (23.8 koševa po utakmici) i asistent (7.7 asistencija po utakmici) momčadi koja je ostvarila uvjerljivo najbolji omjer pobjeda i poraza (67-15) ove sezone. To mu je ukupno donijelo čak 1198 bnodova u glasovanju 130 novinara koji prate NBA ligu, a njih 100 ga je postavilo na prvo mjesto svoje liste. Usto je Curry dobio 26 drugih, tri treća, te samo jedno peto mjesto u izboru.

Drugo mjesto u izboru za MVP-a osvojio je branič Houston Rocketsa James Harden sa 936 bodova, a treće četverostruki MVP (2008/09, 2009/10, 2011/12, 2012/13), krilo Cleveland Cavaliersa LeBron James sa 552 boda.

Osim njih trojice, glaove u izboru za MVP-a su dobili još Russell Westbrook (Oklahoma City, 352 boda), Anthony Davis (New Orleans, 203), Chris Paul (LA Clippers, 124), LaMarcus Aldridge (Portland, 6), Marc Gasol (Memphis, 3), Blake Griffin (LA Clippers, 3), Tim Duncan (San Antonio, 1), Kawhi Leonard (San Antonio, 1) i Klay Thompson (Golden State, 1).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.