Štimac: ‘Javnost je Dalića doživjela kao božanstvo, sad je pred njim najteže razdoblje’

Foto: snimka zaslona

Igor Štimac ovih će se dana naći u ulozi TV voditelja, vodit će sportski talk show.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Kritika mi je puno pomogla u karijeri. Nisam je nikad shvaćao negativno, nego sam kroz nju analizirao sebe i svoje postupke te radio na tome da se ta kritika ne ponavlja u odnosu na ono zbog čega je došla. Isto sam se tako postavljao pred kamerom kad sam morao komentirati sebi bliske i drage igrače koji su tada bili još aktivni i izbornike koji su mi mahom prijatelji. Ljude se ne može lagati, našem puku koji prati nogomet dosta je podilaženja. Ljudi vole kad se kaže istina bez obzira na to kakva je ona”, komentirao je za Večernji list.

Kritike je, kaže, dok je bio izbornik prihvaćao iako neke nisu imale smisla.

Što kaže o izbrorniku Daliću?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Ne bi se prema izborniku postavio tako da bih mu zamjerio što nešto nije napravio, jer on ima svoj posao i sam je odgovoran za njega. Ali, kad je u pitanju odabir onih koji će ići na SP, Zlatko je sam kazao što će biti relevantni pokazatelji kako će se popis raditi. Možda se već događaju neka odstupanja u tom smjeru od onoga što je najavio”, rekao je.

“U odnosu na sve bivše izbornike, na Zlatku je najmanji pritisak. Doživljen je u javnosti poput božanstva, vrlo pozitivno, možda zato što nije bio toliko slavan kao igrač, što nije sudjelovao više u ovim nedaćama hrvatskog nogometa u zadnjih deset godina. Daleko od hrvatskih neprilika razvijao se kao trener i u pravom je trenutku sjeo je na klupu reprezentacije, u trenutku kada igrači ne mogu podbaciti. Definirao je i utvrdio svoj status uspjehom u baražu što je jasno dovelo do toga da se od njega puno očekuje. Međutim, sad je pred njim najteže razdoblje, jedino razdoblje u kojemu se može valorizirati rad izbornika, u kojemu će na raspolaganju imati kadar igrača koji su njegov izbor i četiri tjedna da ih pripremi za već poznate suparnike u smislu varijanti igre. Tek nakon toga možemo govoriti o radu Zlatka Dalića”, kaže Štimac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.