Stipe Pletikosa: ‘Dok god se Hajduk vodi na Brbićev način neću ni blizu klubu’

Foto: fah

Nakon što su Mario Stanić i Igor Tudor preuzeli naslovne uloge struke na Poljudu, ubrzo su uslijedile medijske špekulacije da će im se pridružiti i Stipe Pletikosa, a on je o tome progovorio za Sportske novosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“O Hajduku se mora moći slobodno razgovarati. Dok ne bude te kulture dijaloga, otvorenog iznošenja i različitih stavova u odnosu na one koji upravljaju klubom, Hajduk neće i ne može napredovati. Po mojem sudu, ta suzdržanost i onda nepotpuna rasprava u traženju rješenja, među glavnim su razlozima zašto klub stagnira. Svaki dan u takvom ozračju i odnosima snaga samo potencira probleme i vrijeme nepovratno teče bez željenih rezultata. A znate što je Hajduk bez tzv. pravih rezultata, odnosno konkurentnosti za vrh HNL-a? To je vegetiranje i ne vodi ničemu dobrome. Rezultat sve generira, i napredak, i propadanje. Zamislite samo da su Bayern u Bundesligi ili Manchester United u Premirshipu klubovi koji bi dugoročno zapostavili rezultat. To se jednostavno ne može dogoditi, okruženje to ne bi duže toleriralo”; rekao je.

“Da ne davim suhoparnim frazama i jalovom retorikom izreći ću prije svega slijedeći stav. Prvo, jako me živciraju sve te špekulacije koje su u posljednje vrijeme zavrtjele oko mog imena i navodnog dolaska u Hajduk. Upravo i zato želim razbistriti svoje stavove na tu i tematike Hajduka, da šira javnost zna ono što mislim. Onda neka svatko priča, piše ili donosi stavove koje hoće. Bit ću vrlo iskren, da ne bude nejasnoća, dakle, dok god se Hajduk vodi na način kao što radi Marin Brbić do sada, ili kao što su uglavnom radili njegovi prethodnici, mene u klubu neće biti! Ne vidim smisla takvom djelovanju”, jasno je poručio.

” Doduše, kod nas ako imaš mišljenje, onda ne valja. I obvezno te odmah pitaju zašto imaš takvo mišljenje. Otvaraju se onda teorije zavjere jer, ono, kako ćeš nešto misliti i govoriti ako nemaš interesa. Eto, sve se onda zaprlja čim je javno izrečeno. Znam dobro kako stvari u nas funkcioniraju jer sam već više od tri godine kod kuće. Gotovo se ništa nije promijenilo u onih mojih 14 godina odsustva zbog igranja u inozemstvu. Ili si s nama, ili si protiv nas i valja te odmah razapeti. Osobno s tim nemam problema. Smetaju li nekome moj stavovi, pa će me nastojati bilo kako diskreditirati ako im tako odgovara, neka bude. Meni je ključno izreći što iskreno mislim”, pojašnjava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pojasnio je mišljenje o Marinu Brbiću.

” Prije svega, valja reći da sportski kolektiv ima svoje posebne zakonitosti funkcioniranja. Umnogome se razlikuje od bilo koje firme ili korporacije. Ne može se tek tako uskočiti u sport i upravljati klubom bez iskustva i osjećaja za nogometnu problematiku. Tehnički se, doduše, može, to vidimo, ali vrijeme ide, a Hajduk ga ima sve manje i manje. Prošlih 15 godina neuspjeha i frustracija Hajduka i hajdukovaca najbolji su pokazatelj tome. Marin Brbić je, koliko sam ga upoznao, dobar čovjek. No to nije pokazatelj da je dobar za predsjednik Uprave Hajduka! Za ovakav Hajduk prolazi, ali govorimo o klubu koji je u kontekstu veličine i značaja, postao nedopustivo loš u sportskom smislu. S takvim rezultatima koje bilježi Hajduk, nema šanse da klub prosperira, a rezultati su najbolji odraz nekvalitetnog upravljanja”, istaknuo je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.