Stjepan Lamza završio u teškom stanju u bolnici: Legendarni Štef poznat po izjavi da bi radije prosio nego igrao u Crvenoj zvezdi!

Foto: GNK Dinamo

Legenda hrvatskog nogometa, proslavljeni bivši nogometaš Dinama, 79-godišnji Stjepan Lamza, jučer je završio u bolnici zbog upale pluća, srećom, stanje je danas puno bolje. Liječnici su se pribojavali sepse, no, jedan od najboljih igrača Dinama u povijesti veliki je borac – oduvijek.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako piše portal 24 sata Lamza je u ponedjeljak primljen u klinički bolnički centar Merkur u Zagrebu, navodno je stanje bilo dramatično, liječnici su se pribojavali sepse, međutim, današnji nalazi su dosta dobri. Lamza je, podsjetimo, bio član legendarne Dinamove generacije iz 1967. godine koja je osvojila Kup velesajamskih gradova, zasad jedini europski trofej hrvatskih klubova. Prošle godine u travnju mjesecu primljen je u bolnicu zbog problema sa srcem.

Lamzin veliki prijatelj te suigrač iz najslavnijih dana Dinama, Slaven Zambata, komentirao je zdravstvene probleme s kojima se trenutno suočava legendarni Šef:

”Čuo sam, sad su mi javili. Užas, pogodilo me, Lamza i ja smo veliki prijatelji. U Dalmaciji sam, evo, upravo se spremam i krećem za Zagreb, moram ga vidjeti”, kazao je Zambata za 24 sata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon što je prošle godine pušten uz bolnice zbog srčanih problema Lamza je sve komentirao na svoj način:

”Bil’ je to blagi srčani udar. I točno znam kad je bilo i zašto. Otišao sam s prijateljem na Dinamovu utakmicu s Rijekom, nisam se baš dobro odjenuo, više, onako, ljetno. Nakon toga me počelo malo tresti, oblijevao me hladni znoj… Izgleda da sam na Istoku, uz svoj Dinamo, ‘pregledao’ taj herc infarkt”, rekao je popularni Štef.

Inače, Lamza je istinska ikona zagrebačkog i hrvatskog nogometa, omiljen i kod navijača koji ne navijaju za Dinamo, poznat je legendarnoj izjavi, rekao je kako bi radije prosio pred zagrebačkom katedralom nego igrao u Crvenoj zvezdi. Ne samo da je bio igrač Dinama nego istinski bio i ostao zaljubljen u Dinamo, za koji je igrao od 1960. do 1967. godine. S Dinamom je osvojio dva nacionalna Kupa (’63 i ’65), kao i najvredniji trofej – Kup velesajamskih gradova, inače natjecanje koje je prethodilo Kupu UEFA. Za Modre je odigrao 186 službenih utakmica i zabio je 36 golova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Karijeru u silnom igračkom usponu prekinula je ozljeda zbog nesretna pada nakon njegove najbolje igre u polufinalu Kupa velesajamskih gradova protiv Eintrachta iz Frankfurta (4:0). Bilo je to u Vili Rebar.

O tom događaju Lamza je rekao:

”Dečki su bili u vili i gledali snimku utakmice protiv Eintrachta. Ja sam krenuo u grad, no u jednom trenutku nešto je u meni puknulo i rekao sam šoferu da me odveze kod dečkiju. Uzeo sam bocu ruma i s Marijanom Brnčićem krenuo u sobu. Brna je otišao, a ja sam ostao. Kažu da sam popio više od litre. A u takvim situacijama sam imao naviku da ne idem spavati, jednostavno mi se nije spavalo. I ne bi to bio problem da netko nije zaključao vrata,nisam mogao izaći. Lupao sam, zvao sam suigrače, no nitko me nije čuo. Kažu da sam popio preko litre. No problem nije bio u tome, već u činjenici da me netko zaključao. Došao sam do vrata i pokušavao otvoriti, dozivao sam, ali nije bilo odjeka. Nisam mogao nigdje i otišao sam na balkon, pao, ali srećom, na stol. Da sam pao na beton, tko zna kaj bi bilo…”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, Lamza je rođen u Sisku 1940.godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.