Što Otto Barić i Ćiro Blažević kažu o najvjerojatnijem nasljedniku Nenada Bjelice?

Foto: fah

Prema svemu sudeći Igor Jovićević trebao bi nakon Nenada Bjelice sjesti na klupu Dinama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Bjelica je još uvijek trener, još nije došlo do raskida. Ali, naravno, s obzirom na sve što se događalo, jasno je da više ne može ostati. Kad se radi o Igoru Jovićeviću, onda mogu kazati samo jedno. To je pun pogodak! Zapravo, idealan pogodak”, komentirao je Miroslav Ćiro Blažević za Sportske novosti.

“Tendencija svakog kluba jest da se pomlađuje, u igračkom i trenerskom kadru. Jovićević je savršeno radio u mladim kategorijama, tako da zaista nije mogao doći idealniji čovjek na Dinamovu klupu. Jer, ovo je vrijeme nestašice, neće više biti velikih kupnji, ovo vrijeme koje je pred nogometom je vrijeme stvaranja. Jovićević je trener koji stvara, definitivno se dokazao u mlađim kategorijama. Najteže je raditi s mladima, a on je to radio perfektno. Jovićević ima neophodnu psihološku kvalitetu za voditi mladost, na koju će se Dinamo morati orijentirati u ovim vremenima”, dodao je.

“Igoru Jovićeviću će biti jako, jako teško. Ne samo zbog toga što dolazi nakon Bjelice i sjajnih rezultata. Ne sumnjam da će se Jovićević truditi, uopće ne sumnjam da on nije dobar trener. Dapače, mislim da jest. Međutim, držim da je nedovoljno iskusan, premlad da odmah uleti u vatru. Nije jednostavno takvom treneru razgovarati s iskusnim igračima iz momčadi, društvom od 28, 29, 30 godina koje je puno toga prošlo. Nije lako autoritativno voditi seniorsku momčad kad stigneš s pozicije trenera koji je vodio mladu momčad”, smatra Otto Barić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Dalić je pronašao idealan način razgovora s igračima. Taj recept prave komunikacije će morati pronaći i Jovićević. Nije isto voditi juniore i seniore. Pa i ova druga momčad koju je vodio Jovićević je mlada momčad, konačno druga liga nije kao prva. Nije isto voditi momčad protiv Hajduka, Rijeke ili Osijeka ili voditi momčad na drugoligaškim terenima. Zaista će Jovićeviću biti teško, a uvijek će imati taj ogroman teret jer će znati da se mnogo lakše mijenjaju treneri koji dođu iz pogona nego oni koji dođu s strane. Bojim se da sve to ne bude išlo tako lako”, pojašnjava.

” U Dinamu je šef struke Zoran Mamić, s kojim sam dobar i kojem želim puno uspjeha. Međutim, on sigurno drukčije razgovara s Bjelicom, nego s Jovićevićem. Zašto? Pa vidite, Jovićević je njegov izbor, on je došao iz mladog pogona, a kad je tako, onda se s takvim trenerima ipak drukčije razgovara. Zato sumnjam da će Jovićević biti skroz samostalan u vođenju momčadi. Volim Dinamo, želim mu uspjeh, ali držim da se sve ovo s Bjelicom moralo drukčije odigrati. Vjerujem da bi on pristao na drukčije financijske uvjete da je način komunikacije bio drukčiji. Jer on je odbačen kad su dobili otkaz njegovi suradnici. Ni to mi se nije svidjelo. Ne možeš nekome dati otkaz, a da ga ne gledaš u oči! No dobro, Jovićeviću želim uspjeh, ali morat će se jako, jako potruditi “, zaključio je Barić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.