Strahonja: Nema presedana za priliku tako mladom sucu, bit će vrhunski!

mario strahonja
Foto: snimka zaslona

Derbi Dinama i Hajduka sudio je (za sudačke standarde) jako mladi sudac Patrik Kolarić. Marijo Strahonja, HRT-ov sudački ekspert, jako ga je pohvalio i istaknuo da u Europi nema presedana za toliko povjerenje tako mladom sucu, mlađem od većine nogometaša na terenu!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Ovo je apsolutno presedan, nemam spoznaje da se u nekoj ligi u Europi dogodilo nešto slično. Sudačka komisija preuzela je velik rizik i ukazala mu je veliko povjerenje, no to je moglo biti jako skupo za njega, bio je to rizik prvenstveno za Patrika. Ipak, ispalo je sve dobro. Dobro je da se pokazalo da mladi suci mogu napredovati i da će dobiti priliku, a i Kolarić je pokazao da je urođeni talent, odlično je pripremljen i fizički i psihički, Ima i jedan specifičan izraz lica, iz perspektive nekog tko je sudio međunarodne utakmice kažem da ima sve potrebno za najviše domete, kad ga UEFA uzme pod svoje slijedi mu velika karijera. Pokazao je i mirnoću i hladnokrvnost, smatra Strahonja o mladiću kojem je maksimirski derbi bio tek treća prvoligaška utakmica, te dodaje:

– Sjajno je procjenjivao prekršaje kroz cijelu utakmicu. Posebno me raduje čvrstoća tog 26-godišnjaka, koji je i nakon jedne intervencije VAR-a ostao pri svojoj odluci kod jednog upitnog prekršaja. Velika pohvala što je ostao kod prvotne odluke u toj situaciji, jer snimka uvijek dodatno naglasi nešto, a on je procjenio da je to jedna “nogometna” situacija, rekao je HRT-ov sudački ekspert o 26-godišnjem sucu iz okolice Čakovca kojemu očito slijede najviši dometi.

Osvrnuo se Strahonja na dvije konkretne Kolarićeve odluke u derbiju, a s obje se u potpunosti slaže. Strahonja smatra da je opravdano poništio gol Hajduka jer je Livaja igrao rukom, a pred kraj susreta odbio je poslušati gore spomenuti savjet VAR-sobe da dosudi prekršaj na centru, što je također, smatra naš ekspert, bila potpuno ispravna odluka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.