Strahonja objasnio zašto nije bilo VAR-a u prvim pretkolima

Foto: snimka zaslona

HRT-ov sudački ekspert Marijo Strahonja prokomentirao je u emisiji Stadion uvođenje VAR-a u trećem pretkolu Lige prvaka. Smatra da je UEFA to odlučila zbog dosta pogrešaka u dosadašnjim kvalifikacijskim utakmicama, ali i ističe da je je uvođenje Konferencijske lige dosta “rastegnulo” sudačke kapacitete.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Uvođenje VAR-a je sjajna vijest, znamo koliko su te utakmice važne, i za same klubove i s financijskog aspekta. UEFA je prepoznala da je bilo previše pogrešaka, upravo u tom trećem kolu, a na osnovu kojih su neki klubovi bili eliminirani. Samim time izgubili su i financijsku mogućnost, a i mogućnost kvalitetnog plasmana u neko kvalitetno natjecanje, da li u Europsku ligu ili Ligu prvaka. Definitivno pozdravljam ovu odluku i mislim da to može biti samo dobro, kaže Strahonja i objašnjava u čemu je problem:

– Ono što svakako trebamo spomenuti je da imamo sad to novo natjecanje, Konferencijsku ligu. Tu ima jako puno klubova, a za sve te klubove trebamo i suce. Ako paralelno imamo Konferencijsku ligu, Ligu prvaka, Europsku ligu i sva ta pretkola, onda možda nemamo dovoljan broj sudaca za VAR suce. Tu ćemo malo sa zadrškom pričekati još godinu-dvije, dobro je da imamo VAR sad u trećem kolu, a onda ćemo vidjeti što će se dalje dogoditi, zaključio je, piše HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.