Strahonja: ‘Utakmicu u Osijeku trebalo je suditi autoritativnije’

mario strahonja
Foto: snimka zaslona

HRT-ov stručnjak za suđenje Marijo Strahonja je u emisiji Stadion prokomentirao suđenje u 12. kolu HNL-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U dvoboju Osijeka i Dinama, koji su Osječani dobili s 2:0, gosti su tražili dva nedsosuđena kaznena udarca, a jedan domaćini. Sudac Duje Strukan, smatra Strahonja, nije bio posve na razini zadatka.

– Ovu utakmicu je trebalo puno čvršće raditi i dignuti razinu autoriteta, znamo da je sudac koji to voli elegantnije raditi, ali trebalo je to malo drukčije. Kod duela Moharramija i Bohara nije bilo ničeg za kazneni udarac jer je Bohar samo legao prema Moharramija, objasnio je  Strahonja i nastavio:

– Da je igrač Osijeka ostao mirno svojim tijelom vjerojatno bi ga lopta pogodila u prsa, a okretanjem je proširio svoj obujam rukom te sudac možda nije vidio, ali trebala je reagirati VAR soba jer je ovo očigledna sudačka pogreška, objasnio je Strahonja situaciju nakon udarca Petkovića i igranja rukom Jurčevića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osvrnuo se potom i na drugo igranje rukom u osječkom šesnaestercu:

– Lopta je pogodila igrača u rame koji se pokušava maknuti, sudac je bio blizu i ispravnija je njegova odluka da penala nema.

Na utakmici Slaven Belupa i Hajduka glavni sudac Ivan Bebek je, prema Strahonji, odradio jako dobar posao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Već kod prve upućene lopte bilo je pitanje je li se radilo o zaleđu, ali pregled je malo predugo trajao. Sviđala mi se reakcija glavnog suca koji je vidio baklje na terenu, dopustio da se akcija dovede do kraja, iz te akcije je došao i gol, a nakon pregleda snimke se utvrdilo i da nije bilo zaleđa. Odlična reakcija suca, rekao je Strahonja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.