Šuker uručio ček od 50 000 eura: Uefa nagradila projekt HNS-a i Svjetske organizacije Roma u Hrvatskoj

Foto: fah

Predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Davor Šuker u četvrtak je, u ime Uefine Zaklade za djecu, uručio prigodni ček od 50.000 eura predsjedniku Svjetske organizacije Roma u Hrvatskoj Totiju Dediću, objavljeno je na internetskom portalu HNS-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na prijedlog Hrvatskog nogometnog saveza, rukovodstvo Uefine Zaklade za djecu na čelu s predsjednikom Joséom Manuelom Barrosom, nekadašnjim čelnikom Europske komisije, odlučilo je u ovogodišnjem izboru najboljih projekata odabrati i nagraditi Svjetsku organizaciju Roma u Hrvatskoj, koja je uz blisko partnerstvo s HNS-om proteklih godina organizirala niz nogometnih aktivnosti za dječake i djevojčice iz redova nacionalnih manjina u Hrvatskoj.

“Presretni smo zbog ovakve odluke Uefine zaklade za djecu jer će nam ta sredstva omogućiti još više aktivnosti koje za cilj imaju uključivanje djece iz nacionalnih manjina u društvo. Zahvaljujem HNS-u koji nam je i u prijavi za ovu nagradu bio ključan partner i bez čije podrške ne bismo uspjeli. Nagrada pokazuje da i UEFA i HNS brinu o najosjetljivijem i najvažnijem segmentu društva – djeci. A kada vidite te dječje osmijehe na našim nogometnim kampovima, onda znate koliko im te aktivnosti znače. Nastavit ćemo i dalje raditi za dobrobit djece, a nova sredstva značit će još više kampova, edukacija i aktivnosti usmjerenih na razvoj poštivanja različitosti i tolerancije”, izjavio je predsjednik Svjetske organizacije Roma u Hrvatskoj Toti Dedić.

“Ponosni smo na našeg Totija i njegove suradnike, jer su njihov veliki trud, entuzijazam i energiju koju ulažu u pomoć djeci nacionalnih manjina prepoznali i u Uefinoj Zakladi za djecu, te će im ova sredstva sigurno pomoći u daljnjem radu. HNS će i dalje podržavati projekte koji za cilj imaju borbu protiv svih oblika diskriminacije. Neka ova vrijedna nagrada bude poticaj za još bolji rad, za još više kampova, još više djece, još više radionica, lopti i opreme. Nogomet je opet pokazao koliko brine za društvo”, kazao je predsjednik HNS-a Davor Šuker.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatski nogometni savez podsjeća da je HNS već i prije dobio priznanje Uefe za organizaciju nogometnih kampova nacionalnih manjina, i to kao jedan od tri najbolja grassroots projekta u Europi u razdoblju 2015-2016.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.