Superbowl: Proslava naslova u Philadelphiji nije mogla proći bez nasilja

Foto: fah

Povijesno središte Philadelphije opuštošeno je u nasilju koje je izbilo prilikom proslave naslova Philadelphia Eaglesa i povijesne pobjede u Superbowlu nad New England Patriotsima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako su gradske vlasti mobilizirale tisuće policajaca navijači Eaglesa, inače poznati kao najvatreniji u SAD-u, pretjerali su u proslavi. Gomila preokrenutih i zapaljenih automobila, razbijeni izlozi i srušeni rasvjetni stupovi epilog su divlje proslave u samom središtu grada u koje su nahrupile desetine tisuća ljudi nakon završetka utakmice.

TV-postaja CBS3 javlja da je jedna osoba zadobila ozljede opasne po život. Ista postaja tvrdi da je skupina navijača pokušala je srušiti i vrata povijesne gradske vijećnice te popeti na 11 metara visoku statuu osnivača grada Wiliama Penna ispred zgrade.

Philadelphia Eaglesi po prvi puta su slavili na Superbowlu, a u velikom okršaju nadigrali su favorizirane Patriotse s 41-33. Kada je zadnji puta neka sportska momčad iz Philadelphije slavila naslov, a to su bili Philliesi u baseballu 2008. godine, u proslavi je uhićeno 70 osoba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.