Supruga Splićanina koji je sudjelovao u neredima u Beogradu: Nije točno da nisam tražila pomoć…

Foto: snimka zaslona

“Prema zasada zaprimljenim informacijama nadležnih službi Republike Srbije, četvorica hrvatskih državljana sinoć, u srijedu 13. prosinca 2017. godine, su sudjelovala u tučnjavi tijekom nogometne utakmice između Partizana i Crvene zvezde te protiv njih nije proveden nikakav policijski postupak”, stoji u odgovoru službe za odnose s javnošću Ministarstva vanjskih i europskih poslova na Hinin upit o sinoćnjem incidentu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nijedna od spomenutih osoba nije zatražila konzularnu pomoć Veleposlanstva Republike Hrvatske u Beogradu.

“Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Beogradu u stalnom je kontaktu s nadležnim tijelima Republike Srbije, a Ministarstvo vanjskih i europskih poslova će, sukladno svojim ovlastima i mogućnostima, te ukoliko hrvatski državljani to i zatraže, pružiti svu potrebnu konzularnu pomoć u cilju zaštite hrvatskih državljana”, zaključuje se u priopćenju.

No, ubrzo se oglasila Mia Tovarović, supruga Damira Tovarovića, koja tvrdi suprotno, pišu Sportske novosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“U odnosu na Vaš članak o Splićanima na derbiju u Beogradu, izričito navodim kako sam kao supruga Damira Tovarovića zatrazila pomoć Veleposlanstva RH i konzulata u Beogradu, u četvrtak u 9 sati ujutro, sa samim početkom njihovog radnog vremena, ali nikakvu povratnu informaciju nismo dobili. Dakle, sve informacije koje imamo mi, kao obitelji, došle su izvan veleposlanstva od kojeg je zatražena pomoć, i to od mene osobno. Dakle, netočni su navodi kako nije zatražena pomoć i kako ih nitko nije kontaktirao. Nemamo nikakav kontakt s dečkima u Beogradu te je jasno da su navedeni uredi jedini gdje smo formalno mogli zatražiti informacije i pomoć, no od konzulata, kao što sam navela, ista je izostala. Dakle, od njih nismo dobili niti podrobnije informacije o zdravstvenom stanju Splićana, a kamoli njihov status u policiji, jesu li privedeni i što im se eventualno stavlja na teret”, stoji u poruci Mije Tovarović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.