Svijet očekuje olimpijski plamen iz Rija: Hrvatska delegacija 55. po redu tijekom predstavljanja na stadionu

Foto: Twitter

Olimpijske igre svakako su najveći sportski događaj ne samo godine nego u ciklusu, dakle, u razmaku od jednih do drugih Igara, želja svakog sportaša je nastupiti na Olimpijskim igrama, san svih, a nedostižan mnogima, je osvajanje olimpijske medalje. Tek sad, suočeni s ovom spoznajom, možemo shvatiti koliko je svaki nastup, da ne govorimo o medalji, naših sportaša na Olimpijskim igrama značajan sportski, pa i životni, doseg.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od jedan sat po hrvatskom vremenu u dalekom Rio de Janeiro počinje svečano otvaranje Ljetnih olimpijskih igara, Hrvatsku će predstavljati 88 sportaša u 16 sportova od 6. do 21. kolovoza. Već u ovim satima, dakle, dva – tri sata do samog početka otvaranja, do legendarne brazilske Maracane nemoguće se probiti, grad je u tom dijelu potpuno paraliziran, stvar ne mogu spasiti ni brojni volonteri koji rade i pomažu kako bi sve prošlo u najboljem mogućem redu.  Spomenimo i jednu tužnu vijest, olimpijski plamen trebao je zapaliti legendarni brazilski nogometaš Pele, najbolji svjetski nogometaš dvadesetog stoljeća, no, zbog lošeg zdravlja neće to biti moguće. Pele danas ima 75 godina, što i nije tako duboka starost, no, bolest je bolest i ne bira.

Foto: Twitter, Rio 2016.
Foto: Twitter, Rio 2016.

Podsjetimo, hrvatska će se delegacija pojaviti tek 55. po redu tijekom predstavljanja na stadionu, na kojem organizator očekuje koju tisuću manje od 80 000 ljudi, našu će zastavu nositi vaterpolist Josip Pavić. Zanimljivo je da su dosad vateropolisti nosili hrvatske zastave na olimpijskim igrama, Perica Bukić i Dubravko Dudo Šimenc, dvije istinske legende hrvatskog i europskog vaterpola. Inače, kad smo kod vaterpola, Hrvatska brani zlato u vaterpolu iz Londona 2012. te želi to zlato obraniti, ali i osvojiti više medalja nego što je to bilo prije četiri godine kada su hrvatski sportaši osvojili šest odličja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.