Svjetski mediji ne štede Vatrene: ‘Hrvatska je uništena u Budimpešti’

Foto: fah

Hrvatska nogometna reprezentacija neugodnim i iznenađujućim porazom u Budimpešti protiv Mađarske (2:1) u sklopu kvalifikacija za Europsko prvenstvo šokirala je svjetsku sportsku javnost. Naime, Vatreni su, kao svjetski doprvaci, otputovali u Budimpeštu kao apsolutni favoriti, a vraćaju se s dva gola u mreži, moglo je biti i gore.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, Vatrene je u vodstvo doveo Ante Rebić (13), Mađari su do kraja poluvremena izjednačili, pogodak je postigao Adam Szalai (34), pobjedu Mađarima donio je Mate Patkai u 76. minuti utakmice. Hrvatska je krenula na sve ili ništa, no, na nisu uspjeli.

Naravno, ništa još nije izgubljeno, Hrvatska i dalje ima sve u svojim rukama te realne šanse za odlazak na Europsko prvenstvo, iako su porazom od Mađarske Vatreni znatno kompromitirali svoju ulogu velikog favorita grupe. Poslije dvije utakmice u skupini E Hrvatska je na četvrtom mjestu s tri boda, toliko imaju i Mađari te Slovaci. Wales ima isto tri boda, no, iz samo jedne utakmice, dakle, Wales je u najboljoj poziciji u ovom trenutku.

Kako smo spomenuli hrvatski poraz u Budimpešti odjeknuo je daleko izvan granica Lijepe naše. BBC piše:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Hrvatska je doživjela šok protiv 52. reprezentacije svijeta. Viceprvaci svijeta porazom su pomogli Walesu”, dok pak ESPN navodi kako je: ”Mađarska je pobijedila Hrvatsku 2:1. Viceprvaci svijeta doživjeli su šok”.

Daily Mail fokusirao se na veliko slavlje Mađara u Budimpešti, zaslužili su, svjetske doprvake Mađarska, barem ova današnja nogometna Mađarska, ne pobjeđuje svaki dan. Može se reći kako je hrvatski poraz od Mađara najveće iznenađenje u prva dva kola kvalifikacija.

“Velika priča dogodila se reprezentaciji Mađarske koja je pobijedila finaliste SP-a”, navodi se u izvještaju Daily Maila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O porazu Vatrenih piše i španjolska Marca, koja je najviše pažnje posvetila Hrvatima koji igraju u španjolskoj ligi, Ivanu Rakitiću te Luki Modriću, igračima Barcelone i Reala.

“Hrvatska je uništena u Mađarskoj s Modrićem i Rakitićem na terenu”, navode Španjolci. Marca navodi kako je Hrvatska na momčad sa Svjetskog prvenstva podsjetila tek u posljednjih petnaestak minuta utakmice, nakon što je Mađarska povela i nakon što se krenulo na sve ili ništa.

O porazu izabranika Zlatka Dalića piše i ugledni francuski L’Équipe

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Hrvatska je pala u Mađarskoj”, stoji u naslovu.

Poraz Vatrenih jedna je od važnijih sportskih tema u susjednoj Bosni i Hercegovini, tako portal Klix.ba piše o ”neuvjerljivoj reprezentaciji Hrvatske koja je poražena poslije preokreta…”

Slovenski 24ur navodi da su “Hrvati poveli protiv Mađarske, a onda je uslijedio mrak”, uz dodatak da su “Mađari su doprvake svijeta bacili na koljena”. Srpski B92 ističe da su ”Hrvati doživjeli šok u Budimpešti.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.