Svjetsko prvenstvo boćanje: Zlato, tri srebra i bronca za hrvatske predstavnike

Foto: hrvatski bocarski savez

Na ovogodišnjem Svjetskom prvenstvu u boćanju koje je u nedjelju okončano u Casablanci hrvatski su boćari osvojili medalju u pet od šest disciplina, Leo Brnić i Marino Miličević osvojili su zlato u štafetnom izbijanju, srebra su osvojili Pero Ćubela u disciplini pojedinačno klasično, Marko Beaković u preciznom izbijanju i Leo Brnić u brzinskom izbijanju, dok je Tomislav Kolobarić brončani u kombinaciji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Brnić i Miličević su u Casablanci obranili zlato osvojeno prije dvije godine u Rijeci, a do tog su uspjeha stigli svladavši u finalu Francuze Guillaumea Abelfa i Alexa Chirata sa 61-56.

Pero Ćubela je u finalu discipline pojedinačno klasično izgubio od Argentinca Guillerma Montemerla sa 6-11, Marko Beaković je u finalu preciznog izbijanja izgubio od Slovenca Davora Janžiča sa 19-24, a Leo Brnić u finalu brzinskog izbijanja od još jednog Slovenca Anžea Petriča sa 21-22.

Tomislav Kolobarić je u disciplini kombinacija izgubio u polufinalu također od slovenskog reprezentativca Dejana Tonejca sa 27-30 i ostao brončani. Tonejc je na kraju uzeo srebro, dok je zlato pripalo Tunižanimu Achrefu Zouaouiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedina disciplina u kojoj hrvatski predstavnici nisu osvojili medalju su parovi. Marko Beaković i Alen Guštin su zaustavljeni već u osmini finala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.