Svjetsko prvenstvo: Hrvatska paraboćarska reprezentacija osma

Foto: hrvatski bocarski savez

Hrvatska paraboćarska reprezentacija osvojila je osmo mjesto u igri parova na svjetskom prvenstvu u Liverpoolu, dok je u pojedinačnoj konkurenciji Davor Komar osvojio 12. mjesto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U konkurenciji parova nastupilo je 16 najboljih svjetskih parova, a hrvatske boje branili su Davor Komar član BKOSIŽ Istrijana iz Pule i njegova klupska kolegica Melisa Osmanović, te Damir Juren iz BK OSI DDZ “Željko Klepač”-URIHO iz Zagreba.

Hrvatski par je u prvom susretu sa rezultatom 4-3 pobijedio Brazilce, vlasnike srebra s POI u Rio de Janeiru 2016. te zlata iz Londona (2012) i Pekinga (2008). U drugom susretu porazili su Kolumbijce (7-3), a potom izgubili od Kineza. U četvrtfinalu su izgubili od par iz Hong Konga i završili nastup među osam najboljih. Naslov svjetskih prvaka osvojio je par iz Slovačke, koji je na SP došao kao prvi par svijeta.

U pojedinačnoj konkurenciji nastupilo je 32 igrača i igračica iz 21 zemlje, a među njima je bio i naš najbolji igrač Komar koji je na SP došao kao osmi igrač svijeta te je postavljen za nositelja grupe H. Komar je u skupini izgubio od Grka Nikosa Vasilisa (2-3), potom je svladao Stevea Wilsona sa Bermude (6-1) te Brazilca Eliseua dos Santosa (4-3). U osmini finala je izgubio od Kanađanke Alison Levine (1-4).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Bilo je mnogo iznenađenja tako da niti dosadašnji svjetski prvak nije uspio proći. Mnogi, slabije plasirani na rang listi su iznenadili i najavili svoje borbe za odlazak na paraolimpijske igre. Posebno me je neugodno iznenadila podloga na kojoj smo igrali. Riječ je o podlozi sličnoj na kojima se odigravaju rukometne utakmice tako da mi je trebalo dosta vremena da se priviknem na nju, jer su na njoj boće letjele, a kada bi stale jednostavno bilo ih je teško izbiti. No, kako je bilo meni, tako je bilo i drugima,” kazao je Komar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.