Svjetsko prvenstvo, Rusija: Izbornik Julen Lopetegui produljio ugovor sa Španjolskom do 2020.

Julen Lopetegui
Foto: fah

Španjolski izbornik Julen Lopetegui produljio je ugovor sa Španjolskim nogometnim savezom do 2020. godine, objavio je RFEF u utorak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Potpisat ćemo ugovor na još dvije godine”, izjavio je predsjednik Španjolskog nogometnog saveza (RFEF) Luis Rubiales.

Lopetegui, 51-godišnji bivši vratar je na klupu La Roje sjeo 2016., a SP u Rusiji će za njega kao izbornika biti prvi veliki test.

“To će biti vrlo jednostavno zbog velikog profesionalnog divljenja i poštovanja koje gajimo prema Julenu, kao i zbog njegovog rada i cijele njegove ekipe”, objasnio je Luis Rubiales ne precizirajući međutim je li ugovor produljen do početka ili do završetka Eura 2020..

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izabran za izbornika Španjolske nakon Eura 2016. gdje su Španjolci eliminirani u osmini finala, Lopetegui je ostvario gotovo savršene kvalifikacije za SP u Rusiji s devet pobjeda i jednim neriješenim rezultatom te sa 36 postignutih pogodaka i samo tri primljena. Ukupno je s prijateljskim utakmicama Lopetegui neporažen kao izbornik Španjolske sa 13 pobjeda i pet neriješenih utakmica.

Španjoska, svjetski prvaci iz 2010., u Rusiji je u skupini B s Portugalom, Iranom i Marokom, a pripreme započinju 28. svibnja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.