Teniske legende o nevjerojatnom finalu Wimbledona i epskoj borbi volje: ‘Ovo će jako dugo boljeti Federera, propustio je dvije meč lopte’

Foto: fah

Nakon po mnogima najluđeg finala Wimbledona u povijesti Novak Đoković svladao je najboljeg tenisača svih vremena, Rogera Federera. Bio je to petosatni maraton u pet setova, maraton tijekom kojeg je Federer u većini susreta izgledao bolje, no, na kraju je slavio Đoković i po peti puta osvojio najveći teniski turnir, ukupno svoj 16. grand slam naslov. Federer ih ima čak 20, od toga OSAM Wimbledona.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon meča i spektakla koji je meč donio društvene mreže su eksplodirale, mnoge teniske legende, nekoć veliki igrači ”bijelog sporta”, komentirali su finale koje nikoga nije moglo ostaviti ravnodušnim.

Jedan od onih koji su se oglasili bio je i legendarni bivši njemački tenisač, danas bankrotirani Boris Becker, koji je dao svoj komentar za BBC.

“Ovo je uvijek bila borba divova, ali se borio i protiv publike i Pepeljugine priče. Svi u publici su na kraju bili potišteni, nitko nije zapravo slavio jer im je bilo žao Rogera. Čudna situacija”, kazao je Becker, koji je svojedobno i s Goranom Ivaniševićem igrao u Wimbledonu. Naime, kad je spomenuo ”Pepeljuginu priču” Becker je mislio na činjenicu da će Federer za tri tjedna napuniti 38 godina te da je pitanje kad će mu se pružiti ponovno nova prilika za osvajanje Grand Slama. Zbog toga je, tvrdi Becker, Federer imao daleko veću podršku u Wimbledonu od srpskog tenisača. Možda je Nijemac podcijenio Federera? Veća za dva mjeseca na redu je US Open, a tamo je Federer također opasan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I legendarna Bille Jean King komentirala je veliko finale Wimbledona:

“Epsko finale. Čestitke Novaku Đokoviću na petoj tituli. On i Roger su dva igrača svjetske klase koji su ostavili sve na terenu danas.”

Tim Henman, koji je protiv Gorana Ivaniševića 2001. igrao jedno od najvećih polufinala Wimbledona u povijesti, i izgubio, ovako je komentirao epsku borbu volje u finalu najvećeg teniskog turnira svijeta.

“U ključnim trenucima Đoković je odigrao bolje. Ovo mu je peta titula, a zato što Federer ima osam, zaboravimo da je Novak jedan od najboljih igrača u povijesti što se tiče tenisa na travi. Osvajat će još naslova u budućnosti. Roger će biti vrlo razočaran. Imao je dvije meč-lopte protiv jednog od najvećih rivala na svom omiljenom terenu i izgubio je. Znam da dobro kontrolira emocije, ali ovo će jako dugo boljeti.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Australac Rod Laver također se naklonio Federeru i Đokoviću.

“Nevjerojatno finale. Čestitke Đokoviću na petom naslovu Wimbledona. Ti i Roger Federer ste dosegnuli najveću razinu danas. Fantastičan meč između dvojice travnatih šampiona. Hvala na dobroj borbi, igrali ste fer i srčano.”

Finale Wimbledona komentirao je i hrvatski Davis Cup reprezentativac, Borna Ćorić, koji, nažalost, zbog ozljede nije mogao igrati ove godine u Wimbledonu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.