The Henley Royal Regatta na Temzi: Braća Sinković osvojila zlato i oborila rekord na najstarijoj veslačkoj utrci

Foto: PR

The Henley Royal Regatta na Temzi jedna je od najdužih i najnapornijih utrka na svijetu, a uz to je i najstarija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uoči trećeg Svjetskog kupa koji se održava od 13. do 15. srpnja u Lucernu, Braća Sinković pobijedila su na najstarijoj svjetskoj veslačkoj utrci koja je prvi put održana 1839. godine kao jednodnevno sportsko događanje. Osim pobjede, oborili su i rekord staze u disciplini dvojac bez kormilara koji su do sada, s jednakim vremenom, držali Murry i Bond kao i Redgrave i Pinsent.

Kraljevska regata posebna je iz više razloga. Staza je 112 metara duža od standardnih staza za veslačke regate koje su obično dugačke točno 2000 metara, a u svakom krugu utrkuju se po samo dva čamca. Henley Royal Regatta je jedan od samo nekoliko sportskih događaja na svijetu koje se održava bez financijske pomoći sponzora,a pet dana košta nešto više od 3 000 000 funti.

Braća Sinković iz Londona putuju u Lucern gdje ih čeka borba za ukupnog pobjednika Svjetskog kupa. Nakon dugogodišnje dominacije od strane Novozelanđana Murry i Bond, najvažnije mjesto na pobjedničkom postolju osvojile su različite posade. 1. Svjetski kup u Bogradu pobjedili su Sinkovići, 2. Svjetski kup osvojila je češka posada Jakob Podrazil i Lukas Helisic, ostaje nam vidjeti kako će se razviti situacija u Lucernu i tko će odnijeti titulu ukupnog pobjednika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prva utrka na rasporedu je 13.07. oko 9:45 h. Polufinale nas očekuje 14.07. oko 13:14 h, a finalnu utrku možete pratiti u nedjelju, 15.07. oko 10:16 h.
Sve izvještaje s utrke, prijenos uživo, rezultate, fotografije i komentare možete pratiti na FISA službenoj stranici www.worldrowing.com .

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.