Tko je autor medijske konstrukcije o odlasku Matjaža Keka u Beograd, na klupu Crvene zvezde?

Foto: fah

Rijeka se zajedno s Dinamom bori za naslov prvaka Hrvatske, trenutno momčad s Rujevice ima pet bodova prednosti, četiri su kola do kraja hrvatskog prvenstva. S obzirom da je prije smo pedesetak sati Rijeka imala čak osam bodova više od Dinama te je izgledalo kako je sve gotovo dok Lokomotiva nije šokirala ekipu Matjaža Keka pogotkom iz jedanaesterca u posljednjim sekundama utakmice jasno je da se kod navijača riječkog kluba pojavila bojazan, strah od gubitka titule koja je u jednom trenutku izgledala kao gotova priča. Praktički formalnost. Čak i ranjen Dinamo je opasan protivnik, a Rijeka ima vrlo nezgodan raspored do kraja sezone, primjerice, Hajduk na Poljudu, Slaven u Koprivnici te derbi ”desetljeća’ protiv modrih na rubu Maksimirske šume. Naslov više nije tako čvrsto u rukama Rijeke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Neki će reći, s obzirom na kiks protiv Lokomotive, kako je panika, strah od gubitka onoga što je bilo gotovo pa sigurno zavladao Rujevicom, ”napetost se može nožem rezati”, tvrde neki. I onda odjednom, kao ”grom iz vedra neba”, stigla je ”informacija” iz Srbije da će najtrofejniji srpski klub, Crvenu zvezdu, preuzeti slovenski stručnjak, dugogodišnji trener Rijeke Matjaž Kek.

Nema dvojbe da je samo srce prvoligaša iz Rijeke sjajni slovenski trener, bez njega Rijeka je najmanje 20 posto slabija. Mnogi, analogno tome, postavljaju pitanje, tko je smislilo laž o Kekovom odlasku u Beograd, i to u jeku žestoke bitke s Dinamom za prvi naslov u riječkoj povijesti te kome takva konstrukcija najviše odgovara? Zapitajmo se, ima li hrvatskih nogometnih čelnika,  nekih novinara, koji imaju dobre, pa i sjajne, odnose sa jednim dijelom srpskih medija? Zanimljivo da su informaciju lansirali ozbiljni srpski mediji, drugim riječima, ona nije došla slučajno, kao plod spontane pogreške prepisane s društvenih mreža. To o nečemu govori.

Crvena zvezda je imenovala novog trenera, on je Boško Đurovski, kojeg će se stariji ljubitelji nogometa sjetiti iz nekih davnih vremena, a koji je kao trener vodio Crvenu zvezdu te još nekoliko manjih klubova poput Niša, Srema, Pančeva i Obrenovca. Drugim riječima, Đurovski nije slučajno na klupi bivšeg prvaka Europe. Nekoć davno Boško Đurovski i sam je bio nogometaš Crvene zvezde, prvi ispit na klupi spomenutog kluba imat će u finalu tamošnjeg kupa protiv Čukaričkog.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zapravo, Kek nije bio bi blizu Crvene zvezde. Neki će reći da se radi o ”novinarskoj patki”, međutim, novinarska patka uglavnom počiva na poluistini, mitu, odlazak Keka preko Drine u ovom trenutku, dok s Rijekom ima prilike ostvariti uspjeh života i biti zauvijek zlatnim slovima uklesan u povijest riječkog nogometa, nije čak ni mit.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.