Tko je prijavio Soudanija i hoće li najbolji igrač Dinama ipak propustiti Hajduk?

Foto: fah

Pojavila se informacija da je protiv najboljeg nogometaša Dinama Alžirca Soudanija stigla prijava disciplinskom sucu Prve hrvatske nogometne lige te da bi zbog toga mogao biti naknadno kažnjen, što bi značilo da će propustiti meč protiv Hajduka ovog vikenda na Maksimiru. Za sada, barem prema trenutno dostupnim informacijama, ne zna se tko je prijavio Alžirca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon prijave koja je stigla sve je, naravno, na disciplinskom sucu HNL-a Saši Pavličiću-Bekiću, koji će donijeti odluku, može kazniti naknadno igrača Dinama zbog nesportskog starta na utakmici u prošlom kolu protiv Lokomotive, a i ne mora.  Vjerojatnije je ipak očekivati kaznu s obzirom na pritisak javnosti budući da Soudani za start na igraču Lokomotive Capanu nije dobio čak ni žuti karton, a i žuti bi bio dovoljan za izbivanje s derbija protiv Hajduka.

Tko je prijavio disciplinskom sucu u 1. HNL Soudanija u ovom trenutku nije poznato, no, nije toliko ni važno. Prijava je podnesena navodno u Pazinu.  Prema pravilniku, a kako je jučer u emisiji Stadion HRT-a rekao Mateo Beusan, Soudani bi mogao biti naknadno kažnjen. Nije to praksa, no, može se dogoditi.

“Nogometaš Lokomotive Capan je napravio prekršaj pa je Soudani prvi put udario, pa nakon toga i drugi put namjerno đonom. Nema što sudac pokazivati na bedž Uefe – Soudani mora poštivati suparnika, a sudac pravila nogometne igre. Jedina ispravna odluka bila je – Capanu žuti, a Soudaniju crveni karton”, rekao je Mateo Beusan sinoć u emisiji Stadion HRT-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, prije toga šef hrvatskih sudaca Ante Kulušić, kako smo pisali, rekao je nešto posve drugo, dao je nasluti kako Soudani neće biti kažnjen. ”Mislim da ne postoji mogućnost za naknadnu kaznu,  da je bio brutalan start onda bi postojala takva mogućnost. Razlika između brutalnog starta i nesportskog ponašanja je ogromna”, rekao je Ante Kulušić u telefonskom razgovoru za Dnevnik Nove TV.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.