Tko se svidio Samovojski, a tko ne: Takav nogomet nisam odavno vidio

Foto: snimka zaslona

Antonu Samovojski u prvom dijelu Europskog prvenstva neke reprezentacije nisu se svidjele, a prema jednoj je bio posebno oštar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Nije mi se svidjela Engleska. Takav nogomet nisam odavno vidio. Ne samo jučer, već u sve te tri utakmice. To je superprepotentno, superbahato, a na igralištu ništa. Nema nikakvog opravdanja za takvo ponašanja. Ne mogu reći da sam sretan i presretan s, recimo, Francuskom. Francuska sad kad dolazi nokaut-faza vjerojatno joj nije svejedno kad je vidjela kamo je dospjela nakon ovog zadnjega neodlučenog rezultata. Da je druga u skupini i da je naletjela u tu lijevu stranu ždrijeba koji je očajan, koji je stvarno užasno težak.

A koje su mu se reprezentacije svidjele?

– Svidjela mi se Austrija koja ima famoznog izbornika. Ne znam, to ljudi možda i prehodaju, pa zaborave, ne čuju ili ne čuju. Taj Rangnick, to je izvrstan trener. To je trener koji je izmislio ‘gegenpressing’. I na njemu su učili, i Klopp je na njemu učio, i Tuchel, i Nagelsmann, i svi koji gledaju ozbiljno na nogomet u ovo doba. Jer u ovo doba je nogomet igrati vrlo teško. Momčadi su atomski pripremljene. Tu treba trčati, tu treba snage, tu treba u svakoj utakmici moć. Najvažnije, ono što me oduševljava kod tih momčadi koje stvarno igraju pravi nogomet je moć. Izvanredno me oduševila Slovenija. Veliko iznenađenje. I tu se vidi taj još jedan trener, Kek, koji je izvanredno dobro djelovao na tu momčad i koji je strahovito puno utjecao na tu momčad. Dobra mi je bila i Njemačka u uvodu. Španjolska? Španjolska je prejaka, zasad prejaka, piše HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.