Tomaševića pitali bi li mu smetalo da na dočeku Vatrenih nastupa Thompson: Evo što je rekao

Foto: fah

Grad Zagreb konačno je organizirao gledanje utakmice i to u polufinalu protiv Argentine. O tome je danas govorio gradonačelnik Tomislav Tomašević (Možemo). Videozid će na Trgu bana Jelačića ostati do finalne utakmice i dočeka koji će se održati u ponedjeljak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“U komunikaciji smo s HNS-om i Vladom oko različitih sigurnosnih i logističkih pitanja. No o tome u ovom trenutku ne mogu više dok sve ne usuglasimo. Oko izvođača se nismo počeli baviti niti ću to komentirati”, kaže na pitanje bi li mu smetalo da nastupa Thompson.

Inače, društvene mreže pune su videa kojima se rugaju Možemo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gašenje mikrofona Thompsonu

Već smo pisali da su naši pobjednici, hrvatska nogometna reprezentacija, 2018. tražili da im na dočeku na Trgu bana Jelačića u Zagrebu pjevaju Prljavo kazalište, Marko Perković Thompson i Mladen Grdović, no ta im želja nije ispunjena.

Iz Vlade su nakon našeg članka odgovornost prebacili na svog koalicijskog partnera na razini grada i države, tadašnjeg gradonačelnika Milana Bandića. Organizator dočeka bio je Grad Zagreb, a režiser Krešimir Dolenčić.

“Nije bilo nikakve zabrane, jer Thompsonov nastup nije ni bio planiran“, rekao je režiser dočeka Vatrenih Krešimir Dolenčić  za Slobodnu Dalmaciju, još jednom se pravdavši zašto pjevaču kojeg su igrači tražili – nije bilo dopušteno nastupiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mene nije sram reći što je i kako je bilo. Da, Thompson nije bio planiran bilo kakvim protokolom, mi smo samo čuli nešto u stilu “hoće doći, neće doći”, ali nam se nitko nije javio, ni Thompson ni netko od njegovih menadžera, niti rekao da je tu. Ponavljam, nitko nije došao i rekao: “Dobar dan, mi bi to i to”. Jer mi smo spremili “Lijepa li si” u izvođenju klape.

Pa i Mladen Grdović je bio tamo, pokraj scene, ali smo se dogovorili “pustit ću ti u tom i tom trenutku ‘Nije u šoldima sve’”. Čovjek je bio na trgu cijelo popodne, a znamo da je došao iz Rusije. Ali nitko od Thompsonovih nije došao i rekao: “Mi bismo napravili to i to. Šta vi mislite?” Pa da se probamo dogovoriti”, tvrdi Dolenčić.

Dolenčićeva pravila

Takvi dočeci imaju neka svoja pravila, kao što i utakmice imaju svoja pravila. Drugo su fešte po gradovima… Osim toga, izveli smo sve što je trebalo izvesti – himnu, “Moju domovinu”, “Nije u šoldima sve”, “Lijepa li si” i uz to na pozornici popričali s nogometašima. On se pridružio klapi na “Lijepa li si” što je O.K., super. Dobro je, lijepa je pjesma i samim time je sve bilo O.K. Gotovo. Za dalje nitko ništa nije znao… Uostalom, stalno sam uoči dočeka govorio da će u fokusu svega biti reprezentacija“, ponovno kaže Dolenčić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

> Doček Vatrenih: Plenković bi režirao što će se pjevati na Trgu 

> Thompsonov menadžer: ‘Dalić i Modrić unatoč organizatorima pozvali su Thompsona da ih dočeka, njegov nastup bit će poklon Vatrenima’ 

Što je zapravo istina?

Ali, Thompsonov je menadžer prije dočeka za Narod.hr potvrdio da će on nastupati.

Thompson će biti na dočeku Vatrenih i nastupati će. To je želja hrvatskih nogometaša, da ih on dočeka. Organizatori ga nisu pozvali i uvrstili u program dočeka, ali HNS je odlučio izvršiti pritisak da se taj nastup omogući”, rekao je za Narod.hr 2018. Thompsonov menadžer Denis Pletikosa.

 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I tako je doista i bilo, s tim da je Thompson na Trg bana Jelčića došao u autobusu s Vatrenima. Da li bi bio moguć njegov nastup da nije bilo tako – pitanje je koje ostaje, ali svi su primijetili kako je proslava naprasno prekinuta, baš u trenutku kad su i Vatreni i publika poželjeli – još. Isključen je mikrofon.

>Nevjerojatna izjava Krešimira Dolenčića nakon cirkusa na Trgu bana Jelačića: Ugasili Thompsonu mikrofon, ostavili igrače na cjedilu, a on kaže… 

Da je organizatorima ipak nešto moralo biti javljeno pokazuje i snimka koju smo objavili.

Teško je to, puno glava svakakvih… ja sam rekao samo da javi (…) A to je prvi uvjet bio, čim smo u finale ušli, mi smo rekli, samo Marko…“, govorio je Luka Modrić Marku Perkoviću Thompsonu u autobusu.

 

> (VIDEO) Modrić otkrio pozadinu oko nastupa Thompsona: ‘To je bio naš prvi uvjet, čim smo ušli u finale – samo Marko’

> (VIDEO) Odgovor Macanu i svima onima koji obmanama i uvredama žele pokvariti jedan od najljepših događaja u Hrvatskoj posljednjih godina

 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.