Tomislav Ivković: “Dolazak Kalinića bio bi san snova za Hajduk, a Osijek je glavni konkurent Dinamu”

tomislav ivković
Foto: snimka zaslona

Hrvatski stručnjak Tomislav Ivković napustio je FK Željezničar i postao sportski direktor Borca iz Banja Luke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bivši stalni analitičar HRT-a vratio se u emisiju Stadion i komentirao hrvatske prvoligaše uoči nastavka prvenstva koje stiže ovog vikenda.

– Dinamo ima dovoljno kvalitete da uvijek bude favorit, ali ove godine događaju se pozitivne stvari za hrvatski nogomet. Osijek se pojačao, Hajduk ako dovede Kalinića, to bi bio bingo, ali bit će zanimljivo sigurno, rekao je na početku Ivković.

Osvrnuo se na dolazak Petra Bočkaja u Dinamo iz Osijeka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Bočkaj je igrao sjajno zadnjih par godina u Osijeku. Otišao je iz Lokomotive u Osijek, tamo se klub dizao, zahtjevi su bili puno veći. On će biti igrač koji će pomoći Dinamu ako bude na razini kao Osijeku, ali vidjet ćemo kad će odigrati prvu utakmicu.

Trener Željko Kopić odradio je prve pripreme s Dinamom.

– Kopiću se puno toga dogodilo u malo vremena, došao je za prvog trenera Dinama, sigurno želi da u Dinamu bude bolje nego u Hajduku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hajduk se jako digao u drugom dijelu polusezone.

– Hajdukov problem zasad nije dobiti samo ove manje utakmice, već i veće utakmice. Rijeka i Dinamo kod kuće… Ovdje nisu više važne samo manje utakmice kao nekad – pobijediš u njima, a derbije remiziraš, već i velike. Hajduk ima kvalitetu, inteligentnog i pametnog trenera, tako da ga možemo očekivati u velikoj borbi za naslov, komentira Ivković pa nastavlja:

– San snova bi bio dolazak Kalinića, on je vrhunski napadač, zabio je četiri gola u Serie A, radi se o ozbiljnom igraču. Rasteretio bi Livaju, a pitanje je kako će on igrati u sredini terena ili kako bi netko drugi odigrao. To je pitanje za trenera, ovisno gdje će igrati Mlakar i Ljubičić, ako će biti na desnom krilu, a nisu krila – kreneš improvizirati nešto što nije pa dođeš u probleme.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ivković je ostao iznenađen što Josip Drmić nije došao u Dinamo iz Rijeke.

– Iznenadio sam se što je Drmić ostao, čudi me da ga Dinamo nije uzeo jer je najkompletniji napadač u ligi. On ima međunarodno iskustvo i ako je Dinamo trebao nekog dovesti, trebao je njega. To ne bi bilo dobro za zanimljivost lige, ali Dinamo ne može razmišljati samo o hrvatskoj ligi već o Europskoj ligi gdje ima Sevillu. Ako Dinamo razmišlja samo o hrvatskoj ligi, onda je u problemu. Smolčić će ostati na posudbi u Rijeci do kraja sezone, a to je dobro i za igrača i za klub.

Već u nedjelju se igra derbi Dinama i Rijeke.

– Prve tri, četiri utakmice u nastavku ili na početku sezone, još nisu klubovi u pravoj formi. Bit će zahtjevna utakmica, teško je prognozirati. I Petković nije najzdraviji, on će nedostajati, ali vidjet ćemo. Neka nas netko iznenadi, smatra Ivković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osijek bi mogao biti ozbiljan konkurent Dinamu za naslov.

– Osijek, kad bi gledali samo ime Mije Caktaša, on je pojačanje. On to mora pokazati jer je zadnje vrijeme u Hajduku bilo turbulentno, nije igrao na svojem nivou. Zadnja avantura u Saudijskoj Arabiji je bila teška, znam kako je tamo igrati, nije jednostavno. Bit će pod velikim pritiskom, očekuju od njega brda i doline, a to nije jednostavno. On je meni drag igrač, ali mora mu se pronaći mjesto gdje je najbolji. Osijek je pametna, taktički inteligentna ekipa, čvrsta, a po meni su glavni kandidati s Dinamom za vrh, rekao je Ivković.

Komentirao je kratko i ostatak društva te novu suradnju Rijeke i Hrvatskog dragovoljca.

– Slaven se digao u zadnjim utakmicama, Lokomotiva je dobro počela, pa imala pad, a onda se opet digla pobjedom. Imaju interesantne mlade igrače, zanimaju me u drugom dijelu prvenstva, rekao je Ivković pa dodao:

– Čudna suradnja, to je očajnički potez, Dragovoljac ima velike financijske probleme, tako da su napravili tip suradnje. To više odgovora Rijeci, a Dragovoljcu je to dobro da popuni broj igrača u momčadi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.