Torcida na derbiju razvila veliki transparent heroju Vukovara Blagi Zadri

Foto: fah

U prvom dijelu derbija Hajduka i Dinama Torcida je odala počast vukovarskom heroju Blagi Zadri.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Split, 21.10.2022 – Utakmica 14. kola HNL-a Hajduk – Dinamo na stadionu Poljud u Splitu. Na slici hajdukovi navijači, Torcida, zapalili su baklje na tribinama.
foto HINA/ Mario STRMOTIĆ/ ds

“Nikoga ne napadamo, ne diramo, ali onaj tko nas napadne mislim da neće dobro proći”, riječi su Zadre koje je Torcida podigla.

Dok je transparent bio podignut njegovo je ime skandirao čitav stadion.

Podsjetimo, 16. listopada 1991. bio je koban za Blagu Zadru. O Blagi Zadri se gotovo sve zna i teško je napisati riječ koja bi opisala hrabrost i nesebičnost vukovarskog junaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog svoje uloge u Domovinskom ratu, junačke pogibije i velike karizme koju je stekao još za vrijeme bitke za Vukovar, po završetku Domovinskog rata postao je jedna od najvećih i najpoštovanijih legendi hrvatskog rata za neovisnost.

Godine 2011. godine posmrtno je nagrađen nagradom za životno djelo za iznimnu hrabrost i život položen u obrani Vukovara 1991. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.