Torinski derbi pomaknut kako se ne bi poklapao s godišnjicom tragedije na Supergi

Foto: fah

Vodstvo talijanske nogometne lige u petak je objavilo kako se gradski derbi između Juventusa i Torina neće igrati u subotu 4. svibnja, već je novi termin tog susreta petak 3. svibnja u 20.30 sati, a kako bi se izbjeglo igranje na 70. godišnjicu zrakoplovne nesreće u kojoj je 1949. godine prilikom povratka iz Lisabona poginula trofejna generacija igrača Torina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U godinama neposredno nakon Drugog svjetskog rata Torino je bio najbolji nogometni klub u Italiji te je osvojio pet uzastopnih naslova prvaka, no zrakoplov koji je vraćao momčad iz Lisabona nakon prijateljske utakmice protiv Benfice se zbog loših vremenskih uvjeta zabio u brdo Supergu iznad Torina. U toj nesreći poginula je 31 osoba od kojih su 18 bili igrači Torina.

Torino se nikada nije oporavio od te katastrofe, klub je u ovih 70 godina osvojio još samo jedan Scudetto.

Predsjednik Torina Urbano Cairo ranije je apelirao na promjenu datuma odigravanja torinskog derbija rekavši kako očekuje od onih koji vole nogomet da pronađu pravi odgovor, a njegov je apel urodio plodom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.