Tour de France: Saganu druga etapa i ukupno vodstvo, Kišerlovski i Đurasek u vremenu pobjednika

Foto: fah

Aktualni svjetski biciklistički prvak Peter Sagan (BORA) pobjednik je druge etape ovogodišnjeg “Tour de Francea” vožene od Mouilleron-Saint-Germaina do La Roche-sur-Yona u dužini od 182.5 kilometra, a tom etapnom pobjedom preuzeo je i vodstvo u ukupnom redoslijedu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na ulasku u posljednji kilometar došlo je do masovnog pada u koji je bila uključena većina sprintera, među kojima je bio i pobjednik prve etape Kolumbijac Fernando Gaviria (Quick-Step), pa je o etapnom pobjedniku odlučivalo tek nekoliko vozača, a nastalu situaciju najbolje je iskoristio Sagan koji je za nekoliko centimetara bio brži od drugog Talijana Sonnyja Colbrellia (Bahrain) dok je treći ciljem prošao francuski prvak Arnaud Demare (Groupama-FDJ).

Zahvaljujući bonus sekundama osvojenima za drugo mjesto u subotu i prvo u nedjelju Sagan je preuzeo vodstvo u ukupnom redoslijedu sa šest sekundi ispred drugog Gavirije, odnosno 10 sekundi ispred trećeg Colbrellija.

Oba hrvatska vozača na “Touru”, Robert Kišerlovski (Katjuša) i Kristijan Đurasek (UAE Emirates), ciljem su prošli u vremenu pobjednika, Kišerlovski kao 46., a Đurasek kao 99. U ukupnom redoslijedu i 87. Kišerlovski i 94. Đurasek za vodećim Saganom kasne 1:07 minuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

REZULTATI,
2. ETAPA:
1. Peter Sagan (Svk/BORA) 4:06:37
2. Sonny Colbrelli (Ita/Bahrain)
3. Arnaud Démare (Fra/Groupama-FDJ)
4. Andre Greipel (Njem/Lotto-Soudal)
5. Alexander Kristoff (Nor/UAE Emirates)
6. Timothy Dupont (Bel/Wanty-Groupe Gobert)
7. Alejandro Valverde (Špa/Movistar)
8. Andrea Pasqualon (Ita/Wanty-Groupe Gobert)
9. John Degenkolb (Njem/Trek)
10. Philippe Gilbert (Bel/Quick-Step)
46. ROBERT KIŠERLOVSKI (HRV/Katjuša)
99. KRISTIJAN ĐURASEK (HRV/UAE Emirates) svi isto vrijeme
UKUPNO:
1. Peter Sagan (Svk/BORA) 8:29:53
2. Fernando Gaviria (Kol/Quick-Step) +6
3. Sonny Colbrelli (Ita/Bahrain) +10
4. Marcel Kittel (Njem/Katjuša) +12
5. Sylvain Chavanel (Fra/Direct Energie) +13
6. Philippe Gilbert (Bel/Quick-Step) +14
7. Geraint Thomas (VB/Sky) +15
8. Oliver Naesen (Bel/AG2R) +15
9. Alexander Kristoff (Nor/UAE Emirates) +16
10. John Degenkolb (Njem/Trek) +16
87. ROBERT KIŠERLOVSKI (HRV/Katjuša) +1:07
94. KRISTIJAN ĐURASEK (HRV/UAE Emirates) +1:07

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.