Tragedija u Kairu – više od 40 mrtvih na nogometnoj utakmici

Velika tragedija dogodila se jučer u Egiptu uoči nogometne utakmice domaćeg prvenstva između klubova Zamalek i ENPI kada je došlo do sukoba između policije i navijače.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

To je bio veliki derbi egipatskog prvenstva između prvoplasiranog Zamaleka i drugoplasiranog ENPI-ja. Do sukoba je došlo jer su tisuće navijača Zamaleka pokušale nasilno ući na stadion bez ulaznice. Policija je u jednom trenutku upotrijebila suzavac što je dovelo do stampeda i kaosa koji se broji u desetinama mrtvih.

Navijači tvrde da je glavni generator nereda nasilna i brutalna reakcija policije, dok MUP Egipta kao glavni razlog navodi navijače.

Zbog toga je policija raspisala tjeralicu za vođama Bijelih Vitezova, kako se zovu navijači Zamaleka, te tvrdi da su navijači krivi za nerede i tragediju koja je uslijedila, jer su pokušavali ući na stadion bez ulaznica, pri čemu su zapalili dva policijska vozila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.