Trener Hajduka najavio nezgodno gostovanje: Popravka u Kupu nema, iako jedanaesterce nisu vježbali…

Foto: fah

Pred Hajdukom je vrlo važna utakmica u osmini finala Hrvatskog nogometnog kupa protiv Gorice. Utakmica se igra u srijedu od 17 sati, a prenosit će je i HNTV. Gorica je izuzetno neugodan protivnik, pokazali su to i u prošlom kolu HNL-a kada su na Rujevici šokirali Rijeku. Riječani su pogodak poraza vrijedan primili u sudačkoj nadoknadi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svjestan je toga i trener Hajduka, drugoplasirane momčadi HNL-a, Damir Burić.

”Očekuje nas kup utakmica u kojoj nema favorita, pravila. Ide se na pobjedu. Bit će neizvjesno, otvoreno. Gorica je protiv Rijeke u gostima proteklog vikenda jako dobro odigrala i zasluženo pobijedila. Ne trebam više od toga govoriti. Mi smo imali kratki predah nakon utakmice u subotu, ali danas ćemo na treningu vidjeti kakve opcije imamo. No, kako u subotu opet igramo kod Gorice vodimo na put sve igrače koji su zdravi. Na put ne idu dvojica Bašić i Bulos, svi ostali su u kadru”, rekao je Burić, inače Hajduk večeras kreće na put prema metropoli.

Momčad ostaje u Zagrebu između dva susreta?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”Momčad je izrazila želju da ostanemo gore, da budemo zajedno. Ipak su to dvije jako bitne utakmice, pokazuju nam put. Želimo dati sve od sebe, u tim susretima okrenuti neke stvari koje dosad nisu bile na nivou, pogotovo što se tiče gostovanja – poželio je Burić čija momčad je nanizala sedam uzastopnih pobjeda na Poljudu, ali i samo jednom slavila na gostovanjima.”

Kakvu Goricu očekuje Burić?

”Protiv Rijeke koja je otprilike neki naš rang pokazala je kvalitetu i dobru igru. Očekuje nas težak protivnik. Ove sezone HNL je jako kvalitetan i dobar. Gorica je momčad puna iskustva i kvalitete, a imaju i kontinuitet rada s trenerom Jakirovićem”, kazao je trener splitskih Bilih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novinari su pitali trenera Hajduka je li teško u četiri dana igrati dva puta s istim protivnikom?

”Pokušat ćemo se ponašati kao da u subotu igramo uzvrat kupa”, našalio se Hajdukov trener, no, vrlo je brzo nastavio u ozbiljnom tonu, svjestan koliko bolan poraz u Kupu može biti.

”Treba se što prije regenerirat, odabrati pravu taktiku i sastav.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za razliku od prvenstva u Kupu je samo 18 igrača u zapisniku. Tko će igrati?

”Osim dvojice ozlijeđenih svi ostali idu na put, ali nad dosta igrača ipak stoje upitnici. Upitnici su nad Jradijem, Nejašmićem, Caktaš isto ima lagane probleme… Nadam se da će svi oni biti u redu.”

U Zagrebu vlada pravo jesensko vrijeme, puno drugačije nego primjerice u Dalamaciji, niže temperature?

”Dosad je ovdje bilo ljeto, moramo izvadit zimske jakete. Sad dolazi vrijeme prehlada, fibre, moramo uzimati ranije vitamine. Naša medicinska služba pazi na sve to. Nastojat ćemo se što prije adaptirati.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Burić tvrdi da sa svojom momčadi nije vježbao jedanaesterce, iako u Kupu popravka nema. Poraz znači ispadanje iz natjecanja, a to bi bio težak udarac za Bile.

”Mi znamo da je na drugoj strani jaki protivnik. Ovaj zadnji rezultat je to pokazao svakome. Nema iznenađenja među nama, nego se treba suprotstaviti protivniku s najboljim što imaš. Znamo da ispravka nema. Kup utakmice su uvijek čudesne, u njima nema kalkuliranja. Moramo paziti, znamo kakvu kvalitetu imaju. Lovrić je u jako dobroj formi, Ndiaye također…”

Uoči puta u Zagreb Burić je najavio pobjedu u Kupu i, dakako, tri prvenstvena boda u subotu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.