Utakmica odluke: Hrvatska protiv Slovačke ipak jača nego u Cardiffu?

Foto: fah

Napokon je došla i jesen, ne samo kalendarski već i prema vremenu kakvo je trenutno u Hrvatskoj, kiša, oblačno, znatno hladnije nego prošlih dana, babljeg ljeta više nema. Kako se približava zima tako sa kasnojesenskim, sve hladnijim danima, dolazi i rasplet u borbi za plasman na Europsko prvenstvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za Vatrene preostala je tek jedna kvalifikacijska utakmica, ona najvažnija, susret protiv Slovačke na Rujevici, koja će biti, što ne bi trebalo nikoga začuditi s obzirom na kapacitet stadiona, ispunjena do posljednjeg mjesta. Podsjetimo, Hrvatskoj je dovoljan i boda za plasman na još jedno veliko natjecanje.

Hrvatska će se Slovačkoj, koja je po mnogima, iako to sama ljestvica ne pokazuje, nakon Hrvatske najbolja reprezentacija u skupini, suprotstaviti znatno oslabljena u obrani, neće biti zbog ”žute groznice” Dejana Lovrena i Domagoja Vide. Standardni stoperski par hrvatske reprezentacije trebat će zamjenu, tko umjesto njih? Srećom, odlučit će izbornik Zlatko Dalić, čija je odgovornost i najveća, iako se nerijetko čini da bi umjesto Dalića odlučivati trebali novinari temeljem nekih svojih što subjektivnih, što objektivnih simpatija prema nekom igraču. Tako dobar dio medija forsira povratak Duje Ćaleta-Cara, koji se eto pod pritiskom medija i dogodio.

Dalić za utakmicu odluke i jednu mirnu zimu:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vratari: Lovre Kalinić (Aston Villa), Dominik Livaković (Dinamo), Simon Sluga (Luton Town)

Braniči: Tin Jedvaj (Augsburg), Matej Mitrović (Club Brugge), Borna Barišić (Glasgow Rangers), Karlo Bartolec (Kobenhavn), Duje Ćaleta-Car (Marseille), Mile Škorić (Osijek), Dario Melnjak (Rizespor), Dino Perić (Dinamo)

Vezni igrači: Luka Modrić (Real Madrid), Ivan Rakitić (Barcelona), Mateo Kovačić (Chelsea), Marcelo Brozović (Inter), Milan Badelj (Fiorentina), Mario Pašalić (Atalanta), Nikola Vlašić (CSKA Moskva)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Napadači: Ivan Perišić (Bayern), Andrej Kramarić (Hoffenheim), Ante Rebić (Milan), Josip Brekalo (Wolfsburg), Bruno Petković (Dinamo), Mislav Oršić (Dinamo)

Pretpozivi: Marko Rog (Cagliari), Filip Bradarić (Hajduk), Marin Leovac (Dinamo), Josip Juranović (Hajduk)

Hrvatska će, kako smo spomenuli, biti slabija u obrani protiv Slovačke, ali i jača u odnosu na utakmicu u Cardiffu protiv Walesa s obzirom da se vraćaju Marcelo Brozović i Andrej Kramarić. U veznom redu i napadu izbornik će imati doista slatke brige. Kramarić se oporavio od ozljede, a već nemilice zabija golove u Bundesligi za svoj Hoffenheim. S druge strane Bruno Petković se nametnuo sjajnom protiv Mađarske na Poljudu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dakle, barem što se tiče jedinice izbornik nema razloga za dvojbu, u Ligi prvaka, kao i u domaćem prvenstvu, Dinamov Dominik Livaković brani sjajno.

Umjesto Vide i Lovrena tu su Ćaleta-Car i Dino Perić, još jedno Dinamovo otkriće u najjačoj klupskoj nogometnoj ligi na svijetu.  Opcija je i Tin Jedvaj, no, onda ostaje otvoreni problem desnog beka, s obzirom kako se Šime Vrsaljko ipak još uvijek nije dovoljno oporavio da bi mogao igrati tako važnu utakmicu.  Na poziciji lijevog boka učvrstio se nogometaš Glagow Rangersa, Borna Barišić.

U veznom redu? Sve lažne ili stvarne dvojbe padaju u vodu pred igračima u koje Dalić ima povjerenja od samog dolaska, a oni su to povjerenje opravdali i na SP-u u Rusiji prošle godine oduševili nogometni svijet. Dakle, uz Luku Modrića i Marcela Brozovića vjerojatno Ivan Rakitić. Iskusni nogometaš Barcelone koji je ”odlučujućih utakmica” u bogatoj karijeri odigrao bezbroj. Luka Modrić se već sad oporavio, i to je najvažnije, tako da oni koji plaše javnosti Lukinim izostankom, nadajmo se, ”pucaju” ćorcima.  Neki forsiraju Nikolu Vlašića, koji se također potvrdio u reprezentativnom dresu.  Hrvatska ima kao malo kada široku klupu. Da ne spominjemo igrača Chelseaja Matea Kovačića

U napadu, kako smo već spomenuli. slatke brige za Dalića, vratio se Mr. Goool, Andrej Kramarić, koji bi mogao zaigrati u tandemu s Dinamovim napadačem Bruno Petkovićem, no, tada ne bi bilo mjesta za Antu Rebića, koji trenutno ne igra u Milanu. Naravno, tu je i nogometaš Bayerna, Ivan Perišić.  Za sastav konkurira i još jedan Dinamovac sve bolji Mislav Oršić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvih 11 za Slovake?

Livaković, Barišić, Jedvaj, Perić, Ćaleta-Car, Brozović, Rakitić, Modrić, Kramarić, Petković, Perišić

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.