Tri zlata za Hrvatsku na međunarodnom karate turniru “Slovenia Openu”

Foto: fah

Na prestižnom međunarodnom karate turniru “Slovenia open” u Laškom hrvatska reprezentacija osvojila je tri zlata, dva srebra i jednu broncu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sva tri zlata osvojile su naše vrste u ekipnoj konkurenciji. U borbama muška selekcija (Anđelo i Ivan Garibović, Kvesić, Mrvičić, Živković) do finala je stigla pobjedama nad Srbijom, Austrijom, Slovenijom i Francuskom, a u završnom susretu suprotstavila im se Hrvatska 2 (Martinac, Povrženić, Raguž, Štimac, Šurbek). Naša druga ekipa bila je bolja od Francuske, Turske, Italije i Srbije. U hrvatskom finalu prva momčad je slavila rezultatom 4-1.

Hrvatska muška reprezentacija u katama nakon duže vremena okupila se u nekadašnjem sastavu u kojem su svojedobno i krenuli s medaljama na velikim natjecanjima. Ivan Ermenc, Franjo Maškarin i Damjan Padovan uvjerljivo su nadvisili Sloveniju, drugu momčad Austrije, a u finalu i prvu austrijsku vrstu s maksimalnih 5-0. Zlatno odličje osvojila je i ženska reprezentacija (Kiuk, Petrović, Jukić).

Luka Kondić osvojio je srebro u kategoriji do 60 kilograma tek u finalu pokleknuvši od Turčina Enesa Akyldiza sa 4-1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Do bronce je u kategoriji do 67kg stigao Boran Berak U odlučujućem susretu za treće mjesto bio je bolji od Talijana Carmela Polimenija sa 7-2.

Nastupilo je ukupno 215 seniora iz 20 zemalja. Hrvatska je s tri zlata, dva srebra i jednom broncom ukupno na trećem mjestu iza Austrije i Turske, a ispred Francuske, Bosne i Hercegovine i Srbije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.