Joško Jeličić: ‘Huliganizam treba osuditi, još je gora reakcija, idiot je idiot, tu nema pomoći, to se ne smije dovoditi u vezu sa stanjem u nogometu…’

Foto: Snimka zaslona

Već tradicionalna emisija Stadion HRT-a ovog se ponedjeljka očekivala s posebnom pozornošću s obzirom na burni derbi između Rijeke i Hajduka na Poljudu, koji je završio 1:1.  Glavne zvijezde HRT-ove emisije ponovno su bili Joško Jeličić, bivši nogometaš Hajduka i Dinama te Oko sokolovo iz Dubrovnika, dugovječni Mateo Beusan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S obzirom na vehementne komentare mnogi su s posebnom pozornošću očekivali što će reći Joško Jeličić budući da on kao sukomentator HRT-a nema dlake na jeziku te uglavnom nikoga ne štedi.  Jeličić je u emisiji, između ostaloga, rekao da bi bilo ”najgore od svega dovođenje idiotizma u uzročno-posljedičnu vezu sa stanjem u nogometu, od strane čelnika Hajduka, koji bi prvi to trebali osuditi…” Ovo je zapravo ključna rečenica Joška Jeličića, s kojom će se mnogi složiti.  Jeličić tvrdi kako je derbi na Poljudu igrom mogao zadovoljiti ljubitelje nogomet, jednako tako Beusan tvrdi da je suđenje na utakmici bilo vrlo dobro. “Suci su imali pogrešaka, ali je derbi odsuđen vrlo dobro…”

Jeličić je analizirao taktiku oba trenera, pa je pohvalio trenera Hajduka.

“Carrillo je jako dobro pripremio igru i taktiku kad nema loptu, detektirao je Rijekin problem bokova bez Vešovića i Ristovskog, te kad se pritisnu Mišić i Bradarić. Psihološki je Hajduk jako dobro ušao u utakmicu. Vlašić i Erceg su markirali Mišića i Bradarića, trojica centralnih zatvarali bokove, a Elez je stalno bio opterećen Futacsem pa se nije priključivao naprijed. To je bilo dobro što je Hajduk radio. Hajduk nema automatizama igre, stalno ide dugim loptama, Futacs u skoku, Erceg iza njega, Vlašić na odbijenu loptu. Kod gola bijelih, Martić je kasnio, a Žuta loše reagirao. No, Hajduk je loš kad stoperi imaju loptu, a pogotovo na zaleđa. Nižić i Ćosić na amaterskom nivou reagirali su kod gola, odnosno penala”, smatra Joško Jeličić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S druge strane Oko sokolovo, Mateo Beusan, tvrdi kako je sudac Zebec na Poljudu dopustio mušku igru, nije se htio isticati.  “Konkretno: duela Žute i Vlašića bio je najobičniji, Žuta je bio bliže lopti, nema penala. A jedanaesterac za Rijeku… mnogi kažu da je Andrijašević sam sebe sapleo. A zašto? Pa jer je bio kontakt u prsa, pa ga lijeva noga ruši! Klasik od kaznenog udarca”, zaključak je Beusana kad je u pitanju samo suđenje na utakmici.

Nažalost, tema huliganizma na Poljudu nije se mogla izbjeći s obzirom na sve ono što se događalo i s obzirom na upad maskiranog huligana na travnjak.

“Osnovna zadaća suca je dovesti utakmicu do kraja. I da je udaren ili pogođen, ako smatra da može nastaviti, nastavit će utakmicu. Zebec je tu situaciju jako pametno odradio”, rekao je Mateo Beusan. Dok je Joško Jeličić, kako smo već spomenuli, govorio o ”idiotizmu.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Huliganizam treba osuditi, a još je gora reakcija, nevjerojatno! Idiot je idiot, tu nema pomoći, ali što je još gore: većina je taj njegov potez odobravala! A ksenofobija, rasizam, hukanje većeg broja navijača nedopustivo je! A najgore od svega je dovođenje u uzročno-posljedičnu vezu s nekim stanjem u nogometu onih koji to moraju prvi osuditi, a to su vlasnici Hajduka, Nadzorni odbor. Vidio sam da se Kos danas oglasio, oni to moraju prvi osuditi. I iskorijeniti, uz pomoć pravosuđa, HNS-a… A  dovoditi u uzročno-posljedičnu vezu s HNS-om i stanjem u nogometu je nedopustivo”, kazao je Jeličić

O odlukama disciplinskog suca Beusan nije želio spekulirati, međutim, rekao je da on nema puno manevarskog prostora nego pražnjenje stadiona ili neigranje utakmica.  “Ali je li to dovoljno? Nije. OK, bit će kažnjeni i što nakon te 2-3 utakmice? Hoćemo li opet očekivati isto?”, zapitao se Beusan, a na isti je način reagirao je Jeličić, koji je kratko prokomentirao i pobjedu Dinama protiv Splita. Jeličić tvrdi da su modri odigrali najboljih devedeset minuta ove godine.

“Uživao sam, lopta je išla brzo, sjajan prvi gol Hodžića, asistencije Stojanovića… Hodžić? Ne znam u čemu je bolji! Raznovrstan napadač, ide na prvu stativu, traži loptu, gladan gola… veliki dobitak”, zaključak je bivšeg nogometaša, a danas HRT-ovog stručnog komentatora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.