U Engleskoj skandal odmah na početku: Sheffield je zabio čisti gol, VAR ga nije vidio

Foto: Twitter

Prvu utakmicu engleskog nogometnog prvenstva nakon pandemije koronavirusa, Aston Villa – Sheffield United, koja je završila bez golova, obilježio je veliki sudački previd i pogreška ‘Hawk-Eyea”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gosto su u 42. minuti postigli regularni pogodak koji sudac Michael Oliver nije priznao. Vratar domaće momčadi Orjan Nyland s loptom u rukama je ušao u gol nakon jednog ubačaja. Počelo je slavlje, ali Oliver je pokazao da se igra nastavi jer uređaj na gol liniji nije registrirao prelazaka lopte preko crte, premda se na televiziji jasno vidjelo da je cijela lopta završila u golu Aston Ville.

“Sudac nije primio signal da je lopta ušla u gol jer se dogodilo nešto što se nikad ranije nije dogodilo, što nismo vidjeli na više od 9000 utakmica. Svih sedam kamera koje pokrivaju gol-crtu pokrili su vratar, nogometaš i vratnice. Ispričavamo se Premierligi i oštećenom klubu”, poručili su iz Hawk-Eyea.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.