Na velika vrata ulazi video tehnologija: Navijači će na Svjetskom prvenstvu u Rusiji moći uživo pratiti VAR analizu

Foto: fah

Kada na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, koje počinje 14. lipnja, suci budu koristili kao pomoć u spornim situacijama videoanalizu (VAR), navijači će to moći pratiti uživo na velikom ekranu na stadionima, rečeno je na seminaru koji se održava u Firenci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

FIFA na taj način želi jasno predstaviti odluke sudaca navijačima.

“Naravno, svjesni smo važnosti komunikacije i unutar i izvan stadiona”, rekao je Sebastian Runge koji je danas zadužen za inovacije u FIFA-i na seminaru u Firenci. “Prikazat ćemo sve grafike i usporene snimke bilo koje sporne situacije na velikim ekranima na stadionu”, dodao je Runge.

Sva komunikacija na utakmicama na SP u Rusiji bit će poslana jednoj osobi u tzv. Sobu za analizu videa. Ta bi osoba trebala imati uvid u sve događaje, trebala bi vidjeti što sudac vidi i čuti svu njegovu komunikaciju s pomoćnicima. Ta će osoba pružiti relevantne informacije što je prije moguće i komentatorima i onima koji su odgovorni za ekrane na stadionima. Tumačenje videozapisa također će se moći pratiti na web stranici FIFA-e, aplikaciji Fifini i na televizijskim ekranima širom svijeta, otkrio je Runge.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.