U ‘normalnim’ okolnostima Villarreal bi bio veliki favorit protiv Dinama

Utakmica 26. kola Prve HNL između GNK Dinama i HNK Gorice na stadionu u Maksimiru. Na slici igrači Dinama slave postignuti zgoditak. foto HINA/ Damir SENČAR/ ds

Pred Dinamom je jedan od najvećih izazova u novijoj povijesti, naime, nakon Uskrsnih blagdana hrvatski prvak će u četvrtfinalu Europske lige igrati protiv španjolskog Villarreala, trenutačno sedmoplasirane momčadi španjolske lige.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U normalnim okolnostima Villarreal bi bio veliki favorit. No, nakon Tottenhama i Dinamove rapsodije u uzvratu na Maksimiru u osmini finala nemali je broj onih koji smatraju da su šanse hrvatskog prvaka vrlo ozbiljne. Naime, u Maksimiru se stvorila euforična atmosfera poslije serije sjajnih europskih igara, atmosfera koju ne može poljuljati čak ni sve ono što se događa u i oko Dinama, prije svega mislimo na događanja vezana uz braću Mamić. Makar, sve to ne pomaže Dinamu, a s čime se slažu oni najvažniji – nogometaši, koji ponavljaju da su zasluge bivšeg trenera Dinama, Zorana Mamića, za ovakav uspjeh u Europi velike.

Loptu na zemlju spustio je jedan od najboljih igrača Dinama, Bruno Petković, koji je jasno poručio tko je favorit, bez obzira na činjenicu da je Tottenham po imenima daleko jača momčad od sedmoplasirane momčadi španjolske lige. Upitno je, zasad, hoće li Petković uopće biti spreman za Villarreal. Više je onih koji smatraju da će ipak stasiti napadač stisnuti zube  i zaigrati povijesnu utakmicu, kako svoje karijere, tako i nove Dinamove ere.

U svakom slučaju, realno gledajući, puno toga će ovisiti i o igračima, a u kontekstu korone te reprezentativnih akcija koje prethode velikoj povijesnoj bitci Dinama, koja će se odvijati u dva navrata, u dvije utakmice, najmanje ukupno 180 minuta. Kad tome dodamo da je u tijeku Europsko prvenstvo za mlade nogometaše… Mnogi se pribojavaju u kakvom će stanju se igrači vratiti s reprezentativnih akcija, međutim, to su problemi s kojima se suočavaju svi bolji i jači europski klubovi, koji imaju tu čast da igraju pod nacionalnim stijegom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.