U pravom smislu Hrvatska kao suverena država: Došlo je vrijeme da Novak Đoković izabere hrvatskog izbornika

Foto: Instagram/Novak Đoković

Proces koji je doveo do ovakve Hrvatske, u pravom smislu suverene i zaista neovisne države, dugo je trajao, oko dvadeset godina, i završio ga je uspješno HDZ-ov predsjednik Vlade Andrej Plenković, koji se žestoko bori protiv ”detuđmanizacije HDZ-a” koalirajući s Miloradom Pupovcem i Feral Tribuneom (Novosti).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Koliko je zapravo Plenković na tragu Tuđmanove politike pokazalo je nedavno istraživanje u kojem su građani jasno rekli kako prvom hrvatskom predsjedniku nitko od političara, bilo bivših, bilo sadašnjih, nije ni do koljena, uključujući i ikonu ”demokratske hrvatske” ljevice – Josipa Broza Tita.

Da je Hrvatska u svojoj punini suverena država vidimo na svakom koraku, primjerice na Kongresu EPP-a u zagrebačkoj Areni. Srame li se hrvatski političari hrvatskog jezika? I u sportu nas je zadnja dva desetljeća zapljusnuo val suverenosti, i to na način da je Rijeka u istoj regiji sa Kragujevcem, a Varaždin sa Nikšićem, Zagreb je valjda u istom rangu sa Šidom.

Nakon odlaska dosadašnjeg izbornika hrvatske teniske Davis Cup reprezentacije, Željka Krajana, Hrvatska mora pronaći nasljednika, srećom, u pomoć je uskočio stari prijatelj Hrvatske, Novak Đoković, čiji tata zadnjih dana upozorava na svjetsku zavjeru protiv Srba te javno poručuje kako se na ”ponosni srpski narod” bez ikakvog razloga sručila sva sila NATO pakta (bombardiranje SR Jugoslavije 1999. ).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, Novak Đoković u svom stručnom stožeru ima i legendu hrvatskog tenisa, Gorana Ivaniševića, saznavši za probleme koje muče hrvatski tenis velikodušno je odlučio ponuditi Hrvata – Hrvatskoj. Đoković je poručio da će podržati Ivaniševića za izbornika hrvatske Davis Cup reprezentacije. Nakon tih riječi nema medija u Hrvatskoj, ili ih je jako malo, koji nije bio oduševljen ”riječima srpskog tenisača koje će odjeknuti i Hrvatskoj”, a neki su mediji komentirali preporuku Novaka Đokovića riječima: ‘‘To smo čekali…” I dočekali, očito.

Nedavno je prema svom stožeru, u kojem je bio i Goran Ivanišević, a tijekom nervoze zbog činjenice da gubi jedan teniski meč, Novak Đoković uputio ”bratsku poruku”, gotovo preporuku:

“Reci nešto u p… materinu više je…. Ko mulac stojiš tu”, urlikao je vrlo pristojno Novak Đoković i zaradio zvižduke tribina. Ti zvižduci pratili su srpskog tenisača sve dok nije ispao sa Završnog Mastersa u Londonu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U igri za izbornika hrvatske Davis Cup reprezentacije je i još jedna legenda hrvatskog tenisa – Ivan Ljubičić, no, on nema preporuku i podršku Novaka Đokovića.

I naposljetku…

Što je na sve, a mislimo na angažman Ivaniševića, kazao najbolji hrvatski tenisač današnjice, Marin Čilić? ”Ja s te strane nemam problema. Meni bi bilo najdraže kad bi on to preuzeo jer to njemu pripada. Bilo bi lijepo za njega i pozitivno za sve nas”, rekao je Marin za Sportske novosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čeka se još samo da Đoković donese i konačnu odluku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.