Ude gotovo sigurno osigurao nedjeljno finale, Srbić razočarao i ispao

Foto; fah

Nakon što su na Europskom prvenstvu u Münchenu svoj nastup odradili gimnastičari iz dvije od tri kvalifikacijske skupine jasno je kako aktualni olimpijski doprvak na preči Tin Srbić neće nastupiti u nedjeljnom finalu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Srbić, koji u svojoj kolekciji medalja ima i svjetsko zlato i srebro te dva europska srebra, podbacio je u svom nastupu u prvoj skupini te za svoju izvedbu dobio 13,466 bodova.

36-godišnji veteran Filip Ude, olimpijski doprvak na toj spravi još iz Pekinga 2008., nakon dvije skupine nalazi se na odličnom drugom mjestu te će gotovo sigurno nastupiti u nedjelju u finalu. Ude je za svoju izvedbu dobio ocjenu 14,433, a bolji od njega dosada je bio samo Nizozemac Loran de Munck sa 14,566.

Trenutačno pozicije koje vode u finale drže i ostala dvojica hrvatskih “konjaša”, mladi Mateo Žugec je šesti sa 13,833 bodova treći, a još jedan 36-godišnjak Robert Seligman sa 13,766 sedmi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vrlo loš je u svom nastupu na tlu bio Aurel Benović koji s ocjenom 12,133 trenutačno zauzima tek 58. mjesto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.