UEFA izabrala potencijalne zvijezde Eura: Nikola Vlašić predvodi elitnu skupinu igrača!

Foto: fah

Nakon dugih 15 godina hrvatska nogometna U-21 reprezentacija će nastupiti na Europskom prvenstvu koje će se od 16. do 30. lipnja održati u Italiji i San Marinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Posljednji put mlada hrvatska vrsta je nastupila na europskom prvenstvu 2004. u Njemačkoj kada ekipa koju su predvodili Darijo Srna, Niko Kranjčar i Eduardo da Silva nije prošla skupinu. Na europskoj smotri Hrvatska je nastupila i 2000. u Slovačkoj, ali niti tada nije prošla skupinu. Momčad koju su predvodili Stipe Pletikosa, Igor Tudor, Jurica Vranješ… je bila četvrta u skupini.

U dosadašnja dva nastupa na europskom smotrama ‘mladi vatreni’ nemaju niti jednu pobjedu, dvije utakmice su odigrali neodlučeno, a četiri puta su poraženi uz negativnu razliku pogodaka 7-11.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uoči početka Europskog prvenstva, od kojeg mladi Vatreni puno očekuju, UEFA je na svojim službenim stranicama izabrala 12 igrača za koje vjeruju da bi mogli biti zvijezda Eura, među 12 našao se i hrvatski reprezentativac Nikola Vlašić.

Radi se o nogometašu koji već ima i iskustva u seniorskoj hrvatskoj reprezentaciji, a po mnogima najbolji je potez karijere napravio kad je preselio iz Evertona u CSKA. Napokon je zaigrao, u Moskvi se sve promijenilo, što ga je i dovelo do vatrenog dresa. Zabio je pobjednički pogodak za CSKA u Ligi prvaka na Santiago Bernabeu. Nikola je postigao pet golova u 25 prvenstvenih nastupa za rusku momčad prošle sezone.

Naravno, i ostali imaju svoje adute, primjerice, kod Austrije je to Xaver Schlager (Salzburg), dok je kod Belgije igrač od kojeg se puno očekuje Dodi Lukebakio, inače široj javnosti poznat po tome da je Bayernu Nike Kovača u Bundesligi zabio tri gola.  Dao je pobjednički gol za svoju momčad u pobjedi protiv Borussije Dortmund, bilo je 2:1 za Fortunu.  Inače, belgijski je nogometaš na posudbi iz Watforda u Fortuni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kod Danske igrač koji bio mogao ostaviti zapažen trag je Robert Skov (København), dok je to u engleskoj reprezentaciji igrač prvaka Engleske, Manchester Cityja, Phil Foden. Foden ima iskustva na najvećoj razini kad je seniorski nogomet u pitanju, ipak igra za klub koji je ove sezone doslovce u nogometnom smislu pokorio Englesku.  Za Francusku bi najvažniju ulogu mogao igrati Houssem Aouar iz Lyona.  Radi se o igraču koji je postigao osam golova i imao šest asistencija u francuskoj ligi.

I Italija ima svoje jake adute, ipak se radi o domaćinu i po mnogima prvom favoritu turnira. Spomenimo da bi zvijezda Eura mogao biti Moise Kean iz redova prvaka Italije – Juventusa, koji je svojim igrama već zaslužio poziv i izbornika A reprezentacije Italije.

Nadalje, kod Poljske ističe se Dawid Kownacki (Sampdoria / Fortuna Düsseldorf) , kojeg zovu novim Lewandowskim.  Zna se tko je pravi Lewandowski, velika zvijezda Bayerna. Rumunjska ima također zanimljivu zvijezdu. Sjećate li se legendarnog Gheorghe Hagija, koji je igrao i protiv Hrvatske na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj 1998. godine? Njegov din Ianis Hagi jedna je od velikih rumunjskih nada na ovom Euru.

Srbija također ima svoje adute, najveći među njima je Luka Jović, novi igrač madridskog Reala. Kraljevski klub je platio Eintrachtu na ime odštete čak 60 milijuna eura. Ne čudi, doista je Luka odigrao maestralnu sezonu u klubu za koji s velikim uspjehom igra hrvatski reprezentativac Ante Rebić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Španjolska, naravno, ima sjajnog Danija Ceballosa, igrača Real Madrida. Radi se o nogometašu koji je bio najbolji igrač turnira prije dvije godine, kad je Španjolska osvojila srebro.

Od Njemačke se uvijek očekuje puno, nerijetko i najviše. Potencijalna zvijezda Eura mogao bi biti Florian Neuhaus (Borussia Mönchengladbach). Radi se nogometašu za kojeg njemački stručnjaci tvrde kako je najinteligentniji mladi njemački nogometaš, a bio je ključan u pohodu Borussije na peto mjesto Bundeslige.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.